Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 80 (6790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

În Vinerea Mare

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a vizitat copiii cu nevoi speciale de la Centrul Emanuel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Vinerea Mare, pe 6 aprilie, Excelența sa Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, bun prieten al Fundației FARA încă de la începerea mandatului său în România, a vizitat copiii cu nevoi speciale care vin la recuperare la Centrul Emanueldin municipiul Suceava. Ambasadorul și familia sa s-au alăturat pregătirilor pascale din centrul de minori. Împreună cu copiii, ambasadorul a încondeiat ouă în stil bucovinean, a participat la ședințe de logopedie și a interacționat cu părinții. Drept mulțumire pentru vizită, copiii i-au oferit un coș cu ouă încondeiate și un prosop tradițional. Centrul Emanuel a devenit un reper în ceea ce privește calitatea serviciilor de recuperare oferite copiilor cu nevoi speciale. De aceea, după cum a declarat Regina Bulai, directoarea Fundației FARA, ”este o onoare și o plăcere să îl primim pe ambasadorul Marii Britanii la acest program. Copiii au fost foarte încântați să salute un oaspete atât de special".

 

103 copii cu dizabilități la Centrul Emanuel

În 2017, au beneficiat de servicii de recuperare la Centrul Emanuel 103 copii cu dizabilități (autism, Sindrom Down, afecțiuni neurologice dobândite sau congenitale, para/tetrapareze, scolioze, cifoze, ADHD, tulburări de vorbire). Dintre aceștia, 28 de copii au fost integrați pentru prima dată în învățământul de masă sau special. Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, la Suceava: „am venit astăzi la centrul Emanuel al Fundației FARA, o organizație româno-britanică, cu mare sprijin din Marea Britanie. Fundația face lucruri foarte bune, iar la Centrul Emanuel oferă experiențe relevante pentru copiii cu dizabilități. Personalul Centrului este unul bine pregătit și își aduce contribuția imensă în recuperarea acestor copii”. Vizita de la Suceava este efectuată în contextul campaniei de diplomație publică #BritainInRomania, prin care este celebrată munca ONG-urilor britanice în România. Specialist comunicare FARA, Veronica Lăcureanu, a completat că „aceasta nu este prima vizită a Excelenței Sale la programele Fundației FARA. În 2014, chiar la începutul mandatului, domnul ambasador a vizitat Casa de tip familial <Sf. Gabriel>din Popești Leordeni, unde locuiesc 11 copii fără părinți. De asemenea, l-a însoțit în 2016 pe Prințul Charles al Marii Britanii, patronul regal al Fundației FARA, când acesta a vizitat programele din Popești Leordeni"

 

Programe FARA

Fundația FARA este înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România și desfășoară anual, prin cele 14 proiecte ale sale, activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care nu se află în grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități materiale. Programele Fundației FARA: Case de tip familial pentru copiicare nu se află, permanent sau temporar, în grija părinților (Suceava și Popești-Leordeni); Centre de zi de recuperare pentru copii cu nevoi speciale( Suceava); Programe de eradicare a sărăciei prin educație, desfășurate în satele județului Suceava; Centre de tranzit tip Foyer pentru tineri în dificultate(Satu Mare, Popești-Leordeni, Suceava);  Locuințe protejate pentru tineri cu dizabilități(Suceava). Ambasadorii Fundației sunt Alteța Sa Regală (ASR) Prințul de Wales și soprana Felicia Filip. În 2014, președintele Fundației FARA, Jane Nicholson, a fost decorată de către Prințul William, Duce de Cambridge, cu Ordinul Member of the Order of the British Empire, pentru activitatea caritabilă condusă în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a vizitat copiii cu nevoi speciale de la Centrul Emanuel.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a vizitat copiii cu nevoi speciale de la Centrul Emanuel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei