Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 80 (6790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Umanitar

Bătrânii nevoiaşi, sprijiniţi de Protoieria Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bătrâni rămăşi singuri, cei bolnavi şi imobilizaţi la pat, care trăiesc în condiţii greu de imaginat sau cei care au fost abandonaţi de familie şi nu au nici un sprijin de la stat primesc în fiecare lună alimente, medicamente şi uneori bani de la Societatea Naţională a Femeilor Ortodoxe Române (SNOFR), filiala Fălticeni.

Premergător sărbătorilor pascale, în ziua  de 4 aprilie, cu binecuvântatarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, la sediul Protoieriei Fălticeni a fost organizată o acţiune filantropică pentru cei 21 de bătrâni care sunt în grija SNOFR. Cu ajutorul Protoieriei Fălticeni, instituţie care încearcă mereu să vină în ajutorul celor care nu au posibiltăţi materiale pentru a-şi duce traiul zilnic, bătrânii au primit alimente (ulei, zahăr, făină, orez, pâine), obiecte de igienă personală şi preparate tradiţionale din carne şi lapte, cozonaci, fructe, dulciuri pentru masa de Sfintele Paşti. Momentul împărţirii darurilor a fost precedat de rostirea rugăciunii Tatăl Nostru, împreună cu părintele protoiereu Adrian Dulgheriu şi Elena Aioanei, preşedinta Filialei Fălticeni a SNOFR.

“Ne bucurăm că putem avea grijă şi de dumneavoastră şi mulţumim doamnei Elena Aioanei, care ne-a ajutat pentru a face această faptă bună la apropierea Slăvitului Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Noi nu reuşim să vă ajutăm lunar cu alimente, aşa cum doamna Aionei are grijă de dumneavoastră, ea este mult mai apropiată de dumneavoastră şi mereu găsiţi în dumneaei un sprijin. Şi noi căutăm soluţii pentru a vă ajuta şi să nu mai simţiţi că sunteţi singuri pe lume. Sperăm că am adus un pic de speranţă în sufletele dumneavoastră şi vă promitem că astfel de acţiuni vor continua. Vă dorim multă sănătate şi Învierea Domnului să vă binecuvânteze casele şi să vă dăruiască mântuire, iar doamnei Aioanei, alături de cei ce fac parte din această organizaţie de ajutorare a aproapelui, multă putere pentru a ajuta aceşti bunici cât mai mulţi ani de acum înainte”, a spus preotul protoiereu Adrian Dulgheriu.

Pentru cei care nu s-au putut deplasa, Elena Aioanei şi voluntarii SNOFR au dus pachetele acasă.

 

18 ani de activitate social-filantropică

SNOFR - filiala Fălticeni a fost înfiinţată în anul 2000, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. În cei 18 ani de funcţionare filiala a desfăşurat o consistentă activitate social-filantropică, sub purtarea de grijă a acestei societăţi aflându-se, în decursul anilor, zeci de bătrâni din Fălticeni şi din împrejurimi, persoane nevoiaşe, elevi şi studenţi aflaţi în imposibilitatea de a-şi continua studiile, familii sărace cu mulţi copii. De la începutul anului 2016, filiala fălticeneană a SNOFR este condusă de Elena Aioanei (mama Preasfinţitului Părinte Dr. Timotei Aioanei Prahoveanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor), sub a cărei preşedinţie s-au derulat acţiuni caritabile de amploare, în special în rândul bătrânilor. 21 de bătrâni, dar şi zeci de copii care se află în grija bunicilor sunt în evidenţele SNOFR, fiind ajutaţi cu toate cele necesare traiului de zi cu zi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrânii nevoiaşi, sprijiniţi de Protoieria Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bătrânii nevoiaşi, sprijiniţi de Protoieria Fălticeni5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei