Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 80 (6790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

La Breaza, Prahova

Palmares bogat pentru elevii din județ la Olimpiada națională de fizică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultate bune pentru lotul județean, la Olimpiada Naționala de fizică, competiție care s-a desfășurat în perioada 1-6 aprilie 2018, la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” din Breaza, județul Prahova, reunind circa 600 de participanţi, elevi, cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Trei probe (laborator, proba teoretică și proba de baraj pentru lotul lărgit al României) au departajat competitorii, palmaresul lotului sucevean fiind compus din două medalii de aur, trei mențiuni din partea Ministerului Educației, două medalii de argint, patru medalii de bronz și două mențiuni de onoare.

Paul Burcă și Luca Hodiș, din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială nr. 1 Vatra Dornei, au obținut medalie de aur și mențiune MEN, respectiv Medalie de argint și mențiune MEN, elevii fiind pregătiți de prof. Constantin Obreja.

Tot din clasa a VI-a, de la Școala Gimnazială nr. 2 Vatra Dornei, elevul David Ștefan Coștiug, pregătit de prof. Elena Mandache, s-a întors cu medalie de argint.

Maria Cristina Popa, din clasa a VII-a, Școala Gimnazială nr. 4 Vatra Dornei, și-a adjudecat medalie de aur și mențiune MEN, sub îndrumarea prof.Simona Carp, iar Dragoş Andrei Sîrghi, tot din clasa a VII-a, de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, a obținut medalie de bronz, acesta fiind pregătit de prof. Carmen Amorăriţei.

Din clasa a VIII-a, de la Liceul Tehnologic ”Tomșa Vodă” Solca, elevul Ioan Alexandru Babiuc a câștigat medalie de bronz, acesta fiind pregătit de prof. Ilie Cosovanu. 

Din clasa a IX-a, elevii David Corneliu și Iancu Teodor Ivasciuc, de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, au obținut medalie de argint, respectiv medalie de bronz. Aceștia au fost coordonați de prof. Sorin Golda și Carmen Amorăriței.

 Paul Florin Rebenciuc, din clasa a X-a, de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava, s-a întors cu medalie de bronz, elevul fiind rezervă în lotul lărgit al României. El este pregătit de prof. Sorin Golda.

Mențiune din partea Societății Române de Fizică au primit Teodor Samuel Gherasim, clasa a X-a, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, prof.Mirela Chelba, și Maria Donisan, clasa a XI-a, de la același colegiu, prof. Valentina Cloşcă.

Cei 15 elevi din lotul sucevean au fost însoţiți de profesorul Dumitru Constantin, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, și de profesorul Lucian Lungu, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava. În Comisia centrală a Olimpiadei naționale de fizică a fost prezent prof. Sorin Golda, de la Colegiul „Ștefan cel Mare” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Palmares bogat pentru elevii din județ la Olimpiada națională de fizică.
 Vizualizări articol: 2492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Palmares bogat pentru elevii din județ la Olimpiada națională de fizică4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei