Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 80 (6790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Final

Închisoare cu suspendare şi amendă penală pentru un şofer care a vrut să mituiască doi poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care a încercat să mituiască doi poliţişti cu câte 100 de euro a fost condamnat ieri definitiv de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava. Practic, prin soluţia de ieri s-a menţinut decizia luată în luna ianuarie a acestui an de către Tribunalul Suceava.

Grigorie Nemciuc a primit doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, precum şi o amendă penală de 3.600 de lei. Bărbatul a încercat să-i mituiască pe cei doi poliţişti după ce a fost oprit pentru un control în trafic şi oamenii legii au constatat că avea permisul de conducere reţinut pentru o altă infracţiune la regimul rutier.

Pe 24 mai 2017, în jurul orei 14.00, poliţiştii de la Secţia Rurală 14 Vama, aflaţi în serviciul de control pe DJ 176 din localitate, au identificat şi oprit un autoturism Dacia, la volanul căruia a fost identificat Grigorie Nemciuc. Verificările făcute de poliţişti în bazele de date au indicat faptul că bărbatul este posesor de permis de conducere, dar dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice îi era suspendat ca urmare a unei infracţiuni rutiere din 2016. Atunci, în 2016, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice, dosarul privind această infracţiune aflându-se în cercetare la Poliţia Câmpulung Moldovenesc. Aşadar, pentru bărbat urma un al doilea dosar penal la regimul rutier, ceea ce este similar de regulă cu închisoarea cu executare.

„Le-a promis agenţilor de poliţie care îl însoţeau pentru cercetări că le va remite o sumă de bani – respectiv 100 euro pentru fiecare, pentru ca lucrătorii de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi să nu-i întocmească dosar penal, precum şi să nu ia vreo altă măsură legală”, au arătat într-un comunicat de presă procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorii au mai menţionat în rechizitoriul de trimitere în judecată că bărbatul le-a promis poliţiştilor, şi în sediul Secţiei Rurale Vama, că le va oferi bani, cerându-le agenţilor un răgaz de doar câteva ore, pentru a merge acasă, după bani.

În luna mai a anului trecut, în ziua tentativei de mituire, bărbatul a fost reţinut în arestul IPJ Suceava pentru 24 de ore, după care a fost plasat sub control judiciar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare şi amendă penală pentru un şofer care a vrut să mituiască doi poliţişti.
 Vizualizări articol: 2545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Închisoare cu suspendare şi amendă penală pentru un şofer care a vrut să mituiască doi poliţişti2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei