Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 80 (6790)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai mulţi bani

Alexandru Rădulescu: "Zilele acestea profesorii vor primi salariile majorate net cu 20%"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunţat că profesorii vor primi zilele acestea salariile majorate net cu 20%. Alexandru Rădulescu a transmis în cursul zilei de ieri că începutul lunii aprilie a fost marcat de adoptarea unor proiecte legislative extrem de importante pentru domeniul educaţional, pentru beneficiarii demersului didactic, elevi și părinţi, dar și pentru cadrele didactice. „Acest fapt demonstrează încă o dată că acest domeniu reprezintă o prioritate pentru guvernarea și pentru majoritatea parlamentară social – democrată”, a spus Alexandru Rădulescu. El a precizat că un demers social-democrat care îi vizează direct pe profesori este majorarea salariilor aferente lunii martie cu 20%. „Dacă adăugăm și majorările de la începutul anului 2017, de 15%, și de la începutul anului 2018, de 5%, putem afirma că prevederile Programului de Guvernare PSD, prin care se stipula creșterea salariului celor ce lucrează în educaţie cu 50% până în 2018 și dublarea până în 2022, sunt în grafic”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Alexandru Rădulescu a mai amintit și de faptul că în Parlamentul României s-a adoptat Legea manualului școlar, care prevede că manualele școlare vor fi editate și tipărite doar de Editura Didactică și Pedagogică trecută în subordinea Ministerului Educaţiei Naţionale, care va organiza și selecţia și avizarea acestor manuale. Rădulescu a arătat că acest fapt garantează existenţa manualelor în școli, la începutul fiecărui an școlar, manuale puse gratuit la dispoziţie de MEN, evitându-se astfel întârzierile înregistrate în ultimii ani din cauza concurenţei, adesea neloiale, dintre editurile private care licitau drepturile de editare și tipărire. „Implicarea directă a Ministerului Educaţiei Naţionale în selecţia manualelor constituie de asemenea o garanţie a faptului că în conţinuturile manualelor utilizate în școlile românești nu se vor mai strecura informaţii greșite, echivoce, ridicole sau neconcordante cu vârsta elevilor, semnalate deseori de profesori, părinţi, de mass-media.

Sunt fapte reale și le sugerăm colegilor parlamentari liberali suceveni, care încă își exprimă demagogic neîncrederea prin presa locală, că pot verifica acest lucru printr-o simplă și nedureroasă vizită la o unitate de învăţământ.  Și, în același sens, am dori să le amintim faptul că pilda apostolului Toma Necredinciosul, că tot suntem în perioada evocării ei, este mereu menţionată spre a nu fi urmată”, a încheiat Alexandru Rădulescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alexandru Rădulescu: "Zilele acestea profesorii vor primi salariile majorate net cu 20%".
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alexandru Rădulescu: "Zilele acestea profesorii vor primi salariile majorate net cu 20%"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei