Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 67 (6777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Moment emoţionant

Sorin Vezeteu, declarat post-mortem poliţistul anului 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul Sorin Vezeteu, de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, ucis mişeleşte în vara anului trecut, în timp ce era de serviciu, pe peronul Gării Burdujeni, a fost declarat, post-mortem, poliţistul anului 2017, ieri, de Ziua Poliţiei Române. Este cea mai importantă distincţie de peste an acordată de Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Emblema de Onoare a Poliţiei Române dedicată lui Sorin Vezeteu i-a fost înmânată soţiei poliţistului, Elena Vezeteu, care a devenit între timp şi ea poliţistă.

Cătălin Ioniţă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, a spus, în cadrul ceremonialului, citat de Mediafax: „Urmează momentul emoţionant şi culminant al acestui eveniment: acordarea Emblemei de Onoare a Poliţiei Române revine subinspectorului de poliţie post-mortem Sorin Vezeteu, din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava, care a căzut la datorie în cursul anului 2017. În cinstirea memoriei poliţistului, distincţia va fi înmânată soţiei acestuia. Domnia sa este un nou membru al familiei Poliţiei Române, agent de poliţie Elena Vezeteu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. (…) Acest lucru am remarcat mulţi dintre noi: aceştia sunt poliţiştii şi eroii noştri. Sunt momente destul de tulburătoare pentru mulţi dintre noi, sunt extrem de profunde, însă iată ce ne motivează pe mulţi dintre noi să ne facem datoria până la capăt”.

Sorin Vezeteu avea 37 de ani şi era tatăl a doi copii minori, unul în vârstă de 5 şi unul de 7 ani. După moartea lui la datorie, soţia sa a primit un post în cadrul IPJ Suceava, în baza unui articol din Statutul Poliţistului, care prevede expres această posibilitate, fără examen sau concurs.

 

Atacat şi ucis mişeleşte, cu o ferocitate diavolească

În seara zilei de 20 iulie 2017, poliţistul Sorin Vezeteu se afla pe peronul gării din Suceava. Era o oră de vârf, cu trafic, astfel că pe peron erau mulţi oameni. În aceste condiţii, fără a putea intui vreun pericol, poliţistul a fost atacat din spate de Ioan Beşa, în vârstă de 23 de ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, un individ care fusese închis în Spania şi se întorsese recent în Suceava. 

Cu o ferocitate diavolească, Beşa l-a înjunghiat pe poliţist de peste 40 de ori, în interval de 50 de secunde. Din păcate, deşi s-a apărat, Sorin Vezeteu a căzut la un moment dat pe peron, sub ploaia de lovituri. Câţiva oameni din cei mulţi aflaţi pe peron l-au lovit şi îndepărtat pe agresor, însă au intervenit prea târziu.

Ioan Beşa a declarat ulterior că a vrut doar să omoare un poliţist, pentru a se răzbuna că a fost închis în Spania, neavând ceva personal cu Sorin Vezeteu.

Individul s-a spânzurat la puţin timp după ce a fost transferat din arestul Poliţiei Suceava în Penitenciarul Botoşani.

 

Ironia sorţii: colegul, prietenul şi cumătrul lui Vezeteu, poliţistul anului 2016  

Cu un an înainte, în 2016, un alt poliţist de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava a fost declarat poliţistul anului. Ironia sorţii face ca Gabriel Moroşan, poliţistului anului 2016, să fi fost coleg, bun prieten şi cumătru cu Sorin Vezeteu. Cei doi erau vecini şi aveau o relaţie foarte apropiată.

În noiembrie 2015, Gabriel Moroşan, care era de serviciu în acelaşi post de poliţie din Gara Burdujeni, a fost sesizat de întreruperea semnalului pe calea ferată, în apropiere de podul CFR de peste râul Suceava, în urma furtului unor transformatoare. În timp ce efectua verificări în zona căii ferate, un angajat CFR l-a sesizat că un individ arde bunuri pe malul râului Suceava, fiind posibil să fie vorba de hoţul de transformatoare. Când l-a văzut pe poliţist, suspectul a fugit şi a intrat în râul Suceava.
Moroşan a sărit în apa râului Suceava, după hoţ, reuşind să-l prindă pe celălalt mal, după o urmărire de mai bine de jumătate de kilometru. Poliţistul a sărit în apă în condiţiile în care afară erau în jur de 7 grade Celsius, bătea vântul, iar agentul nu ştia cât de adâncă este apa şi dacă sunt zone periculoase.

„Nu puteam să trag spre el, era deja în apă până la brâu, i-ar fi fost fatal. Am lăsat pistolul jos, geaca şi cascheta şi m-am aruncat în apă. Am nimerit într-o zonă adâncă de doi metri, dar ştiu să înot bine. Când a început să-mi intre apa după cap, la piele, a fost groaznic”, a povestit la vremea respectivă poliţistul, în exclusivitate pentru Monitorul de Suceava.

Sorin Vezeteu era și el de serviciu la Postul de Poliție Suceava Nord în acea zi și a venit în sprijinul colegului. Cei doi polițiști l-au condus pe autor la sediul postului de poliție, pentru continuarea cercetărilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Vezeteu, declarat post-mortem poliţistul anului 2017.
 Vizualizări articol: 2273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Vezeteu, declarat post-mortem poliţistul anului 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei