Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 67 (6777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preșcolari din tot județul, premiați vineri la Muzeul Bucovinei, în cadrul Concursului ,,Penelul Fermecat”

Vineri, 23 Martie 2018 (15:05:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Sala de Pedagogie Muzeală a Muzeului Bucovinei Suceava a avut loc vineri, 23 martie, vernisajul expoziţiei ,,Obiceiuri și tradiții românești”, organizat în cadrul Concursului Naţional de Creaţie Plastică pentru Preşcolari ,,Penelul Fermecat", ediţia a XIII-a, faza județeană, și premierea celor mai talentați preșcolari. Expoziţia, care poate fi vizitată până pe 3 aprilie, cuprinde 567 de lucrări ale preşcolarilor cu vârste cuprinse între 4 - 6 ani, din grupele mijlocie şi mare, din județul Suceava, structurate în patru secţiuni: desen/pictură - 328 de lucrări, grafică - 57 de lucrări, modelaj -126 de lucrări, mozaic - 56 de lucrări. Juriul a acordat 535 de premii şi 32 menţiuni, pe secţiuni şi pe grupe de vârstă. Premiile acordate sunt: 264 premii I, 127 premii II, 139 premii III. La concurs au participat preșcolari din tot județul: Preutești, Bogdănești, Baia, Dolheștii Mari, Mălini, Ostra, Vama, Crucea, Dorna Arini, Dorna Candrenilor, Șaru Dornei, Pârteștii de Jos, Horodnic de Sus, Vicovu de Jos, Vicovu de Sus, Moldova Sulița, Pojorâta, Moldovița, Valea Stânei, Păltinoasa, Frasin, Capu Câmpului, Marginea, Satu Mare, Milișăuți, Bădeuți, Burla, Volovăț, Ipotești, Mihoveni, Dumbrăveni, Râșca, Iacobești, Calafindești, Bucșoaia, Mânăstirea Humorului, Coșna, Baineț, precum și de la Grădinița Specială Fălticeni, care a obținut cinci premii I, la secțiunea desen/pictură. Directoarea Grădiniței cu Program Prelungit ,,Gulliver” Suceava, prof. Maria Matei, membru al echipei de organizare, a spus că și în acest an expoziția realizată de cei mici este un „curcubeu de culori", „un spectacol de lumini, tonuri și nuanțe", care constituie un prilej de reflecție și aducere aminte pentru adulții privitori, „pe care îi invităm la un moment de investigație tematică lăuntrică și la o privire comparativă între ceea ce își reprezintă mental despre obiceiurile și tradițiile românești și exprimarea plastică a temei de către preșcolar". Lucrările copiilor nu relevă doar reprezentarea într-un limbaj plastic a obiceiurilor și tradițiilor românești, ci transmit experienţe emoţionale individuale și de grup, cu valoare intrinsecă, cu referire la viziunea personală asupra elementelor care compun noțiuni ca țară, obiceiuri și tradiții, evenimente religioase, evenimente familiale importante, generatoare de comportamente umane specifice. Prof. Maria Matei a amintit și de momentul istoric pentru România, centenarul Marii Uniri, la care avem ocazia să fim martori, adresând un respectuos îndemn către suceveni „de a viziona expoziția și ca argument al menținerii și transmiterii tradițiilor și obiceiurilor străbune micilor generații, prin efemera noastră misiune și existență".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preșcolari din tot județul, premiați vineri la Muzeul Bucovinei, în cadrul Concursului ,,Penelul Fermecat”.
 Vizualizări articol: 1826 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preșcolari din tot județul, premiați vineri la Muzeul Bucovinei, în cadrul Concursului ,,Penelul Fermecat”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei