Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 67 (6777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Activitate intensă

Amenzi de 150.000 de lei, aplicate de Garda Forestieră Suceava de la începutul lunii martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Garda Forestieră Suceava, a cărei activitate principală este cea de prevenire și sancționare a faptelor de infracționalitate silvică, a efectuat peste 100 de controale  de la începutul lunii martie.

Având în vedere stratul de zăpadă existent în mare parte din județul Suceava, s-au efectuat două inspecții de fond și şase controale de exploatare forestieră, prin care s-a constatat tăierea ilegală a peste 32 mc masă lemnoasă, cu o valoare de peste 13.600 de lei. Pentru sancționarea vinovaților pentru tăierea arborilor s-a depus la instituțiile abilitate o sesizare penală pentru un prejudiciu de peste 5.000 lei.

„Pentru a preveni punerea pe piață a lemnului tăiat ilegal, s-au efectuat controale la peste 40 de operatori economici. Aceste controale au avut atât rolul de a constata abaterile de la legislație, cât și de a-i informa pe cei care lucrează în domeniu despre prevederile legale și despre necesitatea de a urmări permanent trasabilitatea lemnului. La operatori economici s-au efectuat 25 de controale privind respectarea legislației silvice și 29 de acțiuni pentru instituirea unui cadru organizatoric care să permită urmărirea continuă a provenienței și circulației materialului lemnos. Pe lângă aceste acțiuni s-au efectuat și 36 de verificări cu privire la îndeplinirea condițiilor necesare pentru ca operatorii economici să poată exploata masă lemnoasă și două verificări la producătorii de mobilă. Aceste verificări trebuie să controleze accesul în condiții de concurență loială  al operatorilor pe piața lemnului. Pentru neregulile în domeniu constatate la o firmă de exploatare forestieră, s-a propus retragerea atestatului de exploatare”, a precizat șeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel.

La controalele efectuate s-au aplicat 38 de amenzi, cu o valoare de 146.000 lei. În multe cazuri, pentru faptele contravenționale constatate s-au aplicat avertismente, au fost instruiți cei verificați referitor la prevederile legii  și s-au dat termene în care să se remedieze abaterile constatate. S-au confiscat fizic și valoric 2649 mc material lemnos, cu o valoare estimată la peste 1.600 mii lei. Dacă la transportul materialelor lemnoase au fost aplicate sancțiuni mai ales pentru transportul unei cantități mai mari de lemn decât cea din documente, la operatorii economici s-au constatat numeroase abateri de la normele care trebuie să prevină „albirea” lemnului primit la negru: stocuri fizice de material lemnos mai mari decât cele scriptice sau emiterea codurilor unice din alte locații.

Cele mai multe abateri s-au constatat în zona Vama, Mălini și Râșca. Controalele vor continua, cu accent pe identificarea sursei lemnului pus pe piață în mod ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 150.000 de lei, aplicate de Garda Forestieră Suceava de la începutul lunii martie.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi de 150.000 de lei, aplicate de Garda Forestieră Suceava de la începutul lunii martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei