Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 67 (6777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Ministerul Educației

Construirea a două noi grădinițe și finalizarea altor investiții, discutate de primarul Sucevei cu ministrul Valentin Popa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O serie de probleme importante care vizează direct învățământul din municipiul Suceava au fost discutate joi dimineață, la Ministerul Educației, de către primarul Ion Lungu cu noul ministru al Educaţiei, Valentin Popa.

„Am discutat mai multe probleme cu domnul ministru al Educației Naționale, începând cu construirea unei grădinițe noi în cartierul Ițcani, în curtea Școlii Gimnaziale Nr.7, din fonduri guvernamentale. De asemenea, am solicitat avizarea de către Ministerul Educației a documentației privind construirea unei grădinițe noi, pe fonduri europene, în cartierul Burdujeni Sat, în curtea Școlii Gimnaziale Nr.6, dar și Avizarea transferului căminului de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară către Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava, în vederea modernizării acestuia pe fonduri europene, pentru crearea de noi spații de cazare pentru studenți”, a declarat edilul sucevean, prezent la București.

O altă temă abordată a fost cea a finalizării grădiniței de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, din fonduri guvernamentale, pe PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Pentru a se face ceva concret în privința acelei investiții lăsate în paragină de peste 10 ani de zile, din lipsă de fonduri, este necesară finalizarea auditului financiar, ceea ce ar mai dura cam o lună de zile.

Grădiniţa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava este o investiţie de circa 27 miliarde de lei vechi, demarată în 2008, printr-un proiect finaţat de Ministerul Educaţiei, dar care din anul 2010 nu a mai „văzut" nici un ban, lucrările fiind sistate.

Din valoarea totală a proiectului de 27 de miliarde de lei vechi, constructorul a efectuat între 2008 şi 2010 lucrări în valoare de 7 miliarde, dintre care 5 au fost achitate.

„Îi mulțumesc domnului ministru pentru timpul acordat și disponibilitatea de a rezolva problemele discutate”, a concluzionat Ion Lungu, după întâlnirea cu ministrul  Educației Naționale, suceveanul Valentin Popa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construirea a două noi grădinițe și finalizarea altor investiții, discutate de primarul Sucevei cu ministrul Valentin Popa.
 Vizualizări articol: 1501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Construirea a două noi grădinițe și finalizarea altor investiții, discutate de primarul Sucevei cu ministrul Valentin Popa5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei