Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 67 (6777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Anul acesta vor fi modernizaţi şi reabilitaţi 110 kilometri de drumuri naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, ieri, că anul acesta vor fi modernizaţi şi reabilitaţi nu mai puţin de 110 kilometri de drumuri naţionale din judeţ. Mirela Adomnicăi a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că pentru perioada 2018-2020, judeţul Suceava are alocată o sumă de 108,395 de milioane de lei pentru lucrări pe drumurile naţionale. Adomnicăi a explicat că dacă până în 2018 acordurile cadru pentru lucrări la drumuri se încheiau pe o perioadă de doi ani, începând de acum aceste acorduri vor fi încheiate pe trei ani. „Din 2018 discutăm de acorduri cadru pentru o perioadă de trei ani, care acum sunt în procedură de achiziţie şi urmează a se finaliza undeva la jumătatea lunii aprilie. Vestea bună este că pentru 2018-2020 pentru judeţul Suceava a fost alocată suma de 108,395 de milioane de lei”, a explicat prefectul de Suceava. Mirela Adomnicăi a precizat că pentru perioada 2016-2017, suma alocată judeţului a fost de 29,838 de milioane de lei, ea ajungând în final la 32,245 de milioane de lei după includerea în lista de investiţii a lucrărilor de turnare a unui strat bituminos pe DN 17B. Adomnicăi a subliniat că dacă pe vechiul acord cadru media anuală alocată pentru drumuri a fost de 16 milioane de lei, fiind realizate în total lucrări pe 98 de kilometri de drumuri, pentru perioada 2018-2020, alocările medii anuale ajung la 36 de milioane de lei.

Ea a precizat că deja există certitudinea că în anul 2018 vor fi realizate lucrări de întreţinere periodică, covor asfaltic şi strat bituminos subţire pe 110 kilometri de drumuri judeţene din judeţ.

Mirela Adomnicăi a arătat că deja sunt contractate lucrările pentru o lungime de 47 de kilometri pe DN 17. Din aceştia, pe circa 13 kilometri va fi turnat covor asfaltic, respectiv 5,37 de kilometri între limita cu Bistriţa-Năsăud şi intrarea în comuna Poiana Stampei şi 5,37 km din pasul Mestecăniş spre localitatea Valea Putnei.

Prefectul a adăugat că şi pe DN 17B va fi turnat un strat bituminos subţire, pe o porţiune totală de 28,044 de kilometri, respectiv 20 km între Crucea şi Dorna Arini şi opt kilometri din Broşteni spre limita cu judeţul Neamţ.

 

Covor asfaltic nou pe 50 de kilometri de pe DN 2

Mirela Adomnicăi a spus că tot în 2018 va fi turnat un covor asfaltic nou pe o lungime de 50 de kilometri al DN 2, pe porţiuni de la Drăguşeni şi până la Siret, la care se adaugă alţi 10 kilometri de pe DN 17A, dinspre Suceviţa spre Marginea. Tot în 2018 sunt prevăzute lucrări şi pe DN 2E, de la Spătăreşti şi până la intrarea în comuna Cornu Luncii, pe o lungime de opt kilometri. „Acestea sunt lucrări care vor fi realizate în anul 2018 şi care sunt incluse în noul acord cadru. Vorbim pentru anul acesta de 110 kilometri, mai mult decât s-a realizat în ultimii doi ani în baza alocării şi a acordului cadru încheiat la nivelul judeţului Suceava. Din aceeaşi sumă repartizată pentru cei trei ani în judeţul Suceava mai avem în vedere DN 2H, cei 38 de kilometri pe porţiunea Rădăuţi – Siret, DN 29A, Suceava – Zvoriştea, încă 20 de kilometri. În continuare va fi o situaţie dinamică, pentru că în baza unor rectificări bugetare, realocări, putem discuta şi despre alte porţiuni de drumuri naţionale pentru care să fie efectuate lucrări de întreţinere periodică”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Ea a mai spus că pe lângă aceste investiţii se adaugă şi lucrările de întreţinere curente pe timp de vară, pentru care se află în derulare procedura de achiziţie a mixturii asfaltice. Adomnicăi a mai declarat că o atenţie deosebită va fi dată lucrărilor pentru siguranţa circulaţiei, respectiv marcajele rutiere, parapetele de protecţie şi semnalizările pe verticală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anul acesta vor fi modernizaţi şi reabilitaţi 110 kilometri de drumuri naţionale.
 Vizualizări articol: 2443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Anul acesta vor fi modernizaţi şi reabilitaţi 110 kilometri de drumuri naţionale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei