Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 37 (6747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă procurori

Trei inculpaţi trimişi în judecată după agresiunea în care fiul fostului primar din Siret a fost băgat în comă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat finalizarea cercetărilor într-un caz de agresiune cu consecinţe foarte grave, petrecut în vara anului trecut, în plin centrul Sucevei. Atunci, Alexandru Iulian Tablan, în vârstă de 30 de ani, fiul fostului primar din Siret, Vasile Tablan, a încasat o lovitură şi s-a lovit puternic cu capul de o suprafaţă dură de beton. Martorii au relatat la vremea respectivă că a fost o încăierare între două grupuri de tineri, care ieşiseră afară, să fumeze, din incinta clubului de la subsolul Casei de Cultură. Ancheta ulterioară confirmă în mare acest scenariu.

Procurorii au trimis în judecată trei inculpaţi, pe lângă agresor fiind puşi sub acuzare alţi doi tineri, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, unul dintre ei chiar prietenul lui Tablan.

 

De la o altercaţie aparent banală, aproape de un final tragic

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava se arată că în dimineaţa zilei de 6 august, în jurul orei 5.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată că în faţa Casei de Cultură se află un tânăr bătut, care este căzut şi în stare de inconştienţă.  Tânărul în vârstă de 30 de ani,  Alexandru Iulian Tablan, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, în stare critică, iniţial medicii fiind sceptici cu privire la evoluţia stării sale de sănătate. Din fericire, ulterior, tânărul s-a recuperat după 70-80 de zile de îngrijiri medicale.

El a avut leziuni deosebit de grave, după cum arată şi certificatul medico-legal depus la dosar: traumatism cranio-cerebral grav cu stare de comă, plagă contuză, fractură craniană, hemoragie  subarahnoidină şi edem cerebral difuz.

Din cercetări a rezultat că fiul fostului primar din Siret s-a deplasat în seara zilei de 5 august de la Siret în municipiul Suceava, împreună cu un prieten, Robert Scorobohaci. Cei doi au consumat alcool şi au petrecut în clubul de la subsolul Casei de Cultură Suceava.

Dimineaţă, când cei doi au ieşit afară, pentru a fuma, au intrat într-un conflict cu un alt grup de tineri, printre care şi Andrei Cătălin Ciubotariu şi Adrian Cosmin Ungureanu.

Pe fond de consum de alcool, discuţiile au degenerat, iar între cele două grupuri de tineri s-a iscat o încăierare.

La un moment dat, a rezultat din cercetări, Andrei Cătălin Ciubotariu l-a lovit pe tânărul din Siret cu piciorul în zona capului. Acesta a căzut şi s-a lovit cu capul de suprafaţa dură, fără a se mai ridica.

 

Bătaia a continuat şi după ce victima a căzut lată la pământ

Chiar şi aşa, încăierarea a continuat, între tânărul care îl însoţea pe fiul fostului primar din Siret, pe de o parte, şi Andrei Cătălin Ciubotariu şi Adrian Cosmin Ungureanu, pe de altă parte.

„La agresiune au asistat mai multe persoane, care au fost indignate de cele întâmplate, astfel că inculpaţii, prin actele de violenţă exercitate, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, inducând un sentiment de teamă şi  insecuritate în rândul celor prezenţi în proximitatea clubului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În aceste condiţii, anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a lui Andrei Cătălin Ciubotariu, identificat ca agresor al lui Tablan, pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Adrian Cosmin Ungureanu şi Robert Scorobohaci, prietenul cu care Tablan a venit la club, vor răspunde şi ei în faţa judecătorilor pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Procesul în care vor fi judecaţi cei trei va începe la Judecătoria Suceava, iar până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată cei acuzaţi de bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei inculpaţi trimişi în judecată după agresiunea în care fiul fostului primar din Siret a fost băgat în comă.
 Vizualizări articol: 2225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Trei inculpaţi trimişi în judecată după agresiunea în care fiul fostului primar din Siret a fost băgat în comă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iahnie de linte verde cu gogoşari Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă... Citeşte