Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 37 (6747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Deputatul PSD Maricela Cobuz dă asigurări că ministrul Sorina Pintea va continua proiectele în sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a dat asigurări că actualul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, va asigura continuitatea proiectelor importante din acest domeniu de activitate. Maricela Cobuz a amintit că Sorina Pintea a declarat că a preluat portofoliul Ministerului Sănătăţii cu scopul de a continua proiectele pe care fostul ministru Florian Bodog le-a început. „Sorina Pintea doreşte să aducă comunitatea de partea ministerului, dar şi o mai bună colaborare cu asociaţiile de pacienţi. Iar obiectivul principal al acesteia îl constituie spitalele regionale”, a precizat Maricela Cobuz. Făcând referire la acest an, deputatul PSD de Suceava a precizat că pe 9 ianuarie 2018 au fost semnate contracte în valoare de 19,8 milioane de euro pentru dotarea a 34 de spitale din ţară şi din Capitală, spitale care vor fi dotate cu echipamente de imagistică de tip Computer Tomograf (14), Rezonanţă Magnetică Nucleară (24) şi 21 de sisteme informatice, respectiv tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare Computer Tomograf şi RMN. Maricela Cobuz a mai spus că tot anul acesta s-au achiziţionat echipamente medicale pentru secţiile de chirurgie generală şi „Mari Arşi”, dar şi echipamente medicale pentru sistemul de telemedicină pentru Unităţi de Primire a Urgenţelor şi 102 spitale din România.

„La începutul lunii februarie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că este nevoie de o lege a transplantului şi de mai multă transparenţă în actul medical. Totodată, a precizat că se vor căuta soluţii pentru a angrena în sistemul de sănătate câţi mai mulţi medici rezidenţi”, a declarat parlamentarul sucevean.

 

Maricela Cobuz anunţă achiziţionarea de noi echipamente pentru dotarea spitalelor

Maricela Cobuz a mai arătat că pentru anul 2018 au fost pregătite contractele pentru dotarea cu echipamente de radioterapie a altor trei centre din ţară, pentru achiziţia a opt unităţi mobile de screening de cancer de col uterin, dar şi pentru achiziţii de echipamente medicale pentru 90 de unităţi de primire a urgenţelor şi echipamente pentru 71 de spitale. Cobuz a mai anunţat că au fost finalizate şi procedurile de evaluare pentru achiziţii de 2.400 de echipamente medicale pentru 51 de secţii de „anestezie şi terapie intensivă” şi patru secţii de „Mari Arşi”, procedurile de evaluare pentru achiziţii de echipamente de laborator pentru Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, dar şi că se pregăteşte, pentru trimestrul I al anului 2018, achiziţia a 100 de ambulanţe.

„Pe viitor, vor fi introduse noi măsuri în domeniul sănătăţii prin care se doreşte crearea unui sistem în care medicii să poată oferi un act medical de calitate, acordând mai mult timp consultaţiilor şi discuţiilor cu pacienţii, debirocratizarea activităţii furnizorilor de servicii medicale şi de creştere a accesului asiguraţilor la medicamente şi servicii paraclinice finanţate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a mai precizat Maricela Cobuz. Nu în ultimul rând, deputatul PSD de Suceava a afirmat că în momentul de faţă, Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României au în vedere un plan prin care să îmbunătăţească Programul Naţional de Oncologie derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Maricela Cobuz adăugând că pentru o mai bună punere în aplicare a programului, acesta trebuie extins pe mai multe paliere pentru a acoperi toate nevoile pacientului bolnav de cancer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD Maricela Cobuz dă asigurări că ministrul Sorina Pintea va continua proiectele în sănătate.
 Vizualizări articol: 1936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul PSD Maricela Cobuz dă asigurări că ministrul Sorina Pintea va continua proiectele în sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iahnie de linte verde cu gogoşari Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă... Citeşte