Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 37 (6747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acţiune

Poliţiştii au „deranjat” traficul de ţigări de contrabandă, în pieţele Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au efectuat în această săptămână controale pe linie de comerţ ilicit şi de contrabandă în pieţele Sucevei, principala ţintă fiind ţigările aduse din Ucraina şi vândute clienţilor, e drept cu mai multă perdea decât acum câţiva ani. 

În cadrul unei acţiuni de control desfăşurate pe 14 februarie, echipele de control au identificat, în Bazarul din Suceava şi în Piaţa din Burdujeni, doi comercianţi care aveau la vânzare ţigări de contrabandă, confiscând de la aceştia aproape o mie de pachete.

În cadrul controlului din Piaţa agroalimentară Burdujeni a fost depistată o femeie în vârstă de 49 de ani, administrator al unei societăţi comerciale, care avea în spaţiul comercial, pe o tejghea şi într-un spaţiu de depozitare adiacent, 449 de pachete de ţigări de diferite mărci de provenienţă extracomunitară şi duty free. La aceasta, poliţiştii au găsit şi opt sticle de jumătate de litru cu alcool, fără banderole fiscale.  

„În urma verificărilor, societatea în cauză a fost amendată pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, privind comerţul ilicit, fiind dispusă măsura confiscării unor bunuri de uz gospodăresc şi de menaj în valoare estimativă de circa 810 lei. Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, fiind dispusă măsura confiscării ţigărilor şi a băuturilor alcoolice, valoarea prejudiciului fiind de circa 3.500 lei”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Un alt echipaj, care a acţionat în Bazarul din municipiul Suceava, a identificat un sucevean în vârstă de 37 de ani care avea depozitate într-un chioşc 605 pachete de ţigări de contrabandă. Poliţiştii au identificat şi autoturismul pe care acesta l-ar fi folosit pentru transportul mărfii de contrabandă.

„Țigările în valoare de circa7.260 lei au fost confiscate, iar autoturismul, în valoare estimativă de circa 5.000 de euro, a fost ridicat pentru cercetări’, a transmis Poliţia.

Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de contrabandă.

Și acest ultim control demonstrează, dacă mai era nevoie, că micul trafic de ţigări din pieţele Sucevei nu a putut fi eliminat, în ciuda unor acţiuni de amploare efectuate în anii trecuţi, care s-au lăsat cu punerea sub acuzare a numeroşi inculpaţi, o parte dintre ei fiind şi trimişi în judecată între timp. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au „deranjat” traficul de ţigări de contrabandă, în pieţele Sucevei.
 Vizualizări articol: 2669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Poliţiştii au „deranjat” traficul de ţigări de contrabandă, în pieţele Sucevei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iahnie de linte verde cu gogoşari Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă... Citeşte