Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 37 (6747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Romane în concurs

Jurizare pentru Prix du Premier Roman, la Universitatea „Ștefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), în colaborare cu Institutul Francez din Iași, a organizat, miercuri, 14 februarie, jurizarea romanelor franceze intrate în concurs pentru „Prix du premier roman” 2018.

În această activitate au fost implicate cadre didactice ale Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, precum și doctori formați în domeniul Filologie la universitatea suceveană: prof. dr. Elena Brândușa Steiciuc, conf. dr. Raluca Nicoleta Balațchi, lector dr. Elena Camelia Biholaru, lector dr. Corina Iftimia, lector dr. Nicoleta Loredana Moroșan, lector dr. Mariana Șovea și dr. Briana Belciug. În urma unei lecturi multiple, au fost analizate diversele aspecte tematice și stilistice ale celor nouă volume cu care autorii și-au început cariera de romancier, la edituri de mare prestigiu din Franța. Coordonatorul acestei activități, prof. dr. Elena Brândușa Steiciuc, a transmis organizatorilor clasamentul rezultat în urma evaluării de la USV, apreciind că romanul „Transcolorado”, de Catherine Gucher, apărut la Editura Gaïa,în 2017 (aceeași editură care a consacrat-o pe compatrioata noastră Liliana Lazar) are toate șansele de a obține marele premiu, care se va acorda la Chambéry (Franța), în luna mai.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jurizare pentru Prix du Premier Roman, la Universitatea „Ștefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jurizare pentru Prix du Premier Roman, la Universitatea „Ștefan cel Mare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iahnie de linte verde cu gogoşari Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă... Citeşte