Google
 
vineri, 16 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 37 (6747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6435 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9865 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Iahnie de linte verde cu gogoşari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă caldă.

Avem nevoie de:

300 glinte verde uscată sau o conservă mare de linte fiartă, 2 cepe medii, 4 căţei de usturoi, 2-3 linguri ulei, 2 linguri făină albă, 2 bucăţi mari de gogoşari în oţet, o lingură oţet de la gogoşari sau oţet de mere (mai puţin acru), o linguriţă boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare şi piper după gust

Preparare:

Alegem şi spălăm lintea uscată, apoi o lăsăm 2-3 ore la înmuiat în apă călduţă. Punem lintea la fiert cu 3 căni de apă călduţă, la foc iute iniţial şi apoi la foc mic. În cca. 30 de minute ar trebui să fie fiartă şi o verificăm strivind între degete 2-3 boabe. Fierberea la foc mic lasă boabele întregi, în timp ce fierberea la foc mare le face să se deschidă precum scoicile şi să se sfărâme înainte de a fi perfect fierte. Scurgem lintea fiartă în strecurătoare. Dacă folosim linte la conservă, doar aruncăm zeama, clătim cu apă rece şi scurgem lintea în strecurătoare. Separat călim bine în ulei ceapa tocată fin cu un praf de sare, până începe să se închidă la culoare, dar cu grijă să nu o ardem. Presărăm deasupra cepei prăjite făina, amestecăm pe foc, apoi adăugăm cimbru, boia, gogoşarii tocaţi mai mare şi turnăm 2 căni de apă călduţă şi oţetul (acesta este absolut necesar pentru că fără el mâncarea iese oarecum dulce şi fadă). Amestecăm bine, lăsăm să dea un clocot şi adăugăm lintea în sos. Mai lăsăm să clocotească împreună la foc mic până se leagă un pic sosul, apoi potrivim gustul de sare şi piper, adăugăm usturoiul ras, amestecăm şi oprim sursa de căldură. Acoperim vasul şi lăsăm astfel minim 30 de minute. Este mai gustoasă a doua zi şi se poate încălzi în tigaie, cu puţin ulei. Este foarte gustoasă cu mămăligă şi cu ceapă zdrobită şi sărată. Se păstrează numai la rece şi nu mai mult de 48 de ore. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iahnie de linte verde cu gogoşari.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iahnie de linte verde cu gogoşari0.05

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iahnie de linte verde cu gogoşari Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă... Citeşte