Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 37 (6747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Mobilizare exemplară pentru deszăpezire, după codul galben de ninsori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stratul gros de zăpadă care s-a așternut în noaptea de miercuri spre joi, când Suceava s-a aflat sub cod galben de ninsori, a dat bătăi de cap șoferilor care au avut de muncă să o scoată de sub troiene, dar nu și pe principalele artere de circulație, ba chiar și pe principale străzi din cartiere, care au fost curățate „la negru”, înainte să înceapă vânzoleala de dimineață.

Acest lucru a fost posibil atât datorită unei mobilizări exemplare a echipelor de deszăpezire, care au lucrat toată noaptea, mai ales la primele ore ale dimineții, pentru a îndepărta de pe carosabil stratul gros de zăpadă, care a ajuns chiar și la 30 de cm, dar și faptului că ninsoarea s-a potolit spre dimineață, când doar mai fulguia ușor.

„S-a lucrat cu toate utilajele din dotarea firmei care răspunde de deszăpezire. Au avut în teren 26 de utilaje mari, echipate cu plug și dispozitiv de împrăștiere a materialului antiderapant, două motofreze de zăpadă, pentru trotuare, dar și zece sărărițe manuale, pentru trotuare înguste. Inspectorii primăriei au verificat activitatea lor pas cu pas”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care gestionează activitățile de salubrizare și deszăpezire din municipiul reședință de județ.

Activitatea echipelor de deszăpezire, dis-de-dimineață, s-a făcut simțită și pentru cei care circulă mai mult pe jos, mare parte din trotuare, în zonele cele mai intens circulate, fiind deja curățate până să înceapă forfota zilnică.

Atenționările repetate făcute în această iarnă agenților economici au dat și ele roade, mulți ieșind de dimineață să curețe zona în care își desfășoară activitatea.

Inclusiv cetățenii s-au mobilizat mai bine, mulți ieșind să curețe trotuarele din zona unde locuiesc, conștienți că ceea ce fac este bine atât pentru ei, cât și pentru cei care trec pe acolo și nu trebuie să se mai lupte să înainteze prin stratul gros de zăpadă, plus că așa nu mai apare pericolul formării unui strat de gheață, așa cum se întâmplă când zăpada este bătătorită și presată, apoi este supusă fenomenului de dezgheț-îngheț.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare exemplară pentru deszăpezire, după codul galben de ninsori.
 Vizualizări articol: 2121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Mobilizare exemplară pentru deszăpezire, după codul galben de ninsori1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iahnie de linte verde cu gogoşari Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă... Citeşte