Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 37 (6747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Limbi străine

Peste 5.000 de elevi suceveni, la concursul internațional Mathématiques sans frontières

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul internaţional de matematică în limbi străine, aflat la cea de a XV-a ediţie în România şi la a XXIX-a ediție în lume, aliniază la start în acest an peste 5.000 de elevi suceveni, competiția fiind programată pentru 15 și 16 februarie.

Mathématiques sans frontières (Matematici fără graniţe) este un concurs care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu, unic în România, întreaga clasă fiind angrenată în înţelegerea unui text matematic într-o altă limbă, rezolvarea și redactarea soluțiilor matematică în limbă străină.

Competiția promovează munca în echipă, favorizează interesul pentru studiul matematicii și practicarea unei limbi străine. 39 de țări printre care Franța, Italia, Germania, Elveția, Austria, Belgia, Ungaria, Polonia, Tunisia, Egipt, Brazilia, Liban etc., participă la competiția menționată.

La nivel național, la ediția din acest an, s-au înscris peste 14.000 de elevi din 22 de județe și 710 cadre didactice.

Problemele propuse spre rezolvare sunt diferite ca stil de cele cu care elevii români sunt obișnuiți, au caracter preponderent practic, surprind situații întâlnite în viața lor și se bazează mai mult pe creativitate, pe logică, pe rezolvarea unor situații ce apar în afara școlii.

„Din județul Suceava se implică în concurs 2.688 elevi de liceu, care au susținut proba joi, 15 februarie, având la dispoziție o oră și 30 de minute, și 2.492 de elevi de gimnaziu, care susțin astăzi proba, timpul de care dispun fiind de 50 de minute. Subiectele sunt adaptate vârstei competitorilor, sunt exerciţii ce permit tuturor elevilor să participe la găsirea soluţiilor, probleme cu conținut practic, creative, care apropie teoria matematică de experiențele practice, din viața de zi cu zi, având și multiple posibilități de rezolvare. Competiția implică toată clasa, se lucrează în echipă, iar elevii timizi sau mai puțin performanți nu sunt excluşi sau marginalizaţi, ci dimpotrivă”, a menționat prof. Tamara Sabin, membru al echipei de organizare, cea care în anul școlar 2003 - 2004 a introdus această competiție în România.

Aceasta a mai subliniat că subiectele sunt unice, fiind trimise, alături de baremul de corectare, din Franța, on-line, după care se transmit în școlile participante în același mod.

 

Amploarea competiției este mai mare de la ediție la ediție

La nivel național, numărul participanților este impresionant, amploarea competiției fiind tot mai mare de la ediție la ediție: la secțiunea liceu sunt 6.012 elevi, 234 de clase, 47 de școli din 14 județe și 274 de cadre didactice, iar la secțiunea gimnaziu sunt 8.097 elevi din 334 de clase, 83 de școli din 22 de județe și 424 de cadre didactice.

Participarea este gratuită și benevolă. Concursul a fost precedat de etapa de simulare, aceasta având loc la finele anului trecut.

La ediția din 2017, impresiile elevilor și ale cadrelor didactice implicate vizând desfășurarea concursului, conținutul problemelor, aspectul interdisciplinar al acestora, lucrul în echipă, recompensarea elevilor au fost încurajatoare.

În organizarea concursului sunt implicate mai multe instituții: Inspectoratul Școlar Suceava, Biroul Francez, Consiliul Județean și Centrul de Reușită Universitară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.000 de elevi suceveni, la concursul internațional Mathématiques sans frontières.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 5.000 de elevi suceveni, la concursul internațional Mathématiques sans frontières0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iahnie de linte verde cu gogoşari Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă şi săţioasă, fiind un aliment ideal în post. Iahnia de linte verde se prepară repede şi este mai gustoasă cu mămăligă... Citeşte