Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 20 (6730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În ciuda opoziţiei instructorilor auto

De la 1 februarie, proba practică pentru obţinerea permisului auto se susţine doar în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ordinul nr. 456, din 6 noiembrie 2017, al prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, referitor la susţinerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului auto doar în municipiul Suceava, își produce efectele de la 1 februarie a.c.. Ordinul a intrat în vigoare de la 1 ianuarie a.c., dar candidaţii care au fost programaţi anterior datei de 6 noiembrie 2017 pentru ianuarie la punctele de examinare din orașele Rădăuţi, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni au susţinut examenul în aceste localităţi.

Motivele prefectului pentru decizia de desfiinţare a celorlalte puncte de examinare au fost gradul diferit de dificultate a traseelor de la o localitate la alta, necesitatea unei echităţi între candidaţi în ceea ce privește accesul la același nivel de dificultate a traseului, necesitatea ca examinatorul să evalueze candidatul cu privire la încadrarea corectă pe drum, pe benzile de circulaţie, în intersecţiile cu sens giratoriu, în curbe, preselectarea benzilor și comportamentul corect la semafoare, iar toate aceste condiţii sunt îndeplinite doar de municipiul Suceava. La toate acestea se mai adaugă numărul scăzut de examinatori și faptul că prin aducerea candidaţilor la Suceava se economisesc orele consumate de examinatori cu deplasarea la punctele din celelalte orașe.

 

La proba practică, anul trecut promovabilitatea a fost de 71,88%

”Prin proba practică într-un singur centru, numărul de candidaţi examinaţi săptămânal ar trebui să crească de la 320-340 la 400-450 și perioada de așteptare a candidaţilor scade; nu se mai ajunge în situaţia de a fi examinaţi la 5-6 luni de la finalizarea cursurilor la școala de șoferi”, a declarat prefectul Adomnicăi.

Ordinul prefectului a nemulţumit atât o bună parte a reprezentanţilor școlilor de șoferi, cât și pe deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu. Acesta din urmă a solicitat, în noiembrie 2017, ministrului de Interne, Carmen Dan, anularea ordinului.

Răspunsul ministrului de Interne, postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, a fost că motivarea prefectului Mirela Adomnicăi  a fost una corectă și ordinul rămâne operaţional.

Potrivit biroului de presă al Prefecturii Suceava,  raportul de  evaluare a activităţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de conducere și Înmatriculare a vehiculelor Suceava arată că, în perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2017, cei nouă lucrători de la ghișeele compartimentului au preluat 30.275 dosare ale candidaţilor în vederea obţinerii permisului de conducere. În acest interval de timp, au fost procesate 37.001 permise de conducere, dintre care 24.452 au reprezentat preschimbări sau adăugări de categorii acestor documente.

La proba teoretică de sală, au fost examinate, în vederea obţinerii permisului de conducere auto, 28.621 persoane, dintre care au fost declarate admise 15.766, Promovabilitatea a fost de 55,09 %. La proba practică de traseu au fost examinaţi 17.309 candidaţi, fiind declaraţi admiși 12.442, adică o rată de promovabilitate de 71,88%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De la 1 februarie, proba practică pentru obţinerea permisului auto se susţine doar în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 7337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
De la 1 februarie, proba practică pentru obţinerea permisului auto se susţine doar în municipiul Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei