Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 20 (6730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protecția Copilului

S-a prelungit termenul de depunere a cererilor privind eliberarea Cardului European de Dizabilitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a prelungit termenul de depunere a cererilor privind eliberarea Cardului European de Dizabilitate, document care dă dreptul persoanelor cu dizabilităţi la acces gratuit la evenimente culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, în statele membre ale Uniunii Europene participante la proiectul Asigurarea mobilității pentru persoane cu dizabilități în România și Europa (România, Italia, Cipru, Malta, Slovenia, Estonia, Finlanda și Belgia), pe toată durata implementării proiectului, respectiv, până august 2020. În baza Convenției pentru eliberarea cardului european de dizabilitate, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava a postat pe site-ul instituției (http://www.dpcsv.ro/ro/info/formulare/) formularul de cerere care poate fi completat de către persoana în cauză sau reprezentantul legal al acesteia, urmând ca cererile, fotografiile și o copie după cartea de identitate/certificat handicap ale persoanelor în cauză să fie depuse la camera 25 (Eliberare legitimații călătorie).

 

Cardurile se pot ridica în cel puțin 30 de zile

Prelungirea termenului de depunere a cererilor privind eliberarea Cardului European de Dizabilitate este posibilă ca urmare a parteneriatului instituțional între Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) și Consiliile Județene / Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Tabelul centralizator al cererilor, precum și fotografiile solicitanților vor fi transmise ANPD până la data de 15 ale fiecărei luni, iar cardurile eliberate de către ANPD se vor putea ridica de la aceeași cameră (camera25 a DGASPC Suceava) în cel puțin 30 zile de la transmiterea centralizatorului către ANPD. Pentru informații cu privire la ridicarea cardurilor, beneficiarii pot suna la telefon0230 / 520 172, interior 184. În cazul persoanelor care nu se vor prezenta pentru ridicarea cardului, acestea vor fi anunțate telefonic.

 

Persoanele care pot beneficia de card

Cardul European pentru Dizabilitate permite recunoașterea reciprocă a drepturilor persoanelor cu dizabilități în statele membre participante. Titularii de card care călătoresc în alte state vor avea acces, în aceleași condiții ca și cetățenii cu dizabilități ai statului respectiv, la anumite drepturi, permițând astfel un tratament egal și facilitând mobilitatea în spațiul european. Șefa DGASPC Suceava, Nadia Crețuleac, ne-a spus care sunt persoanele care pot beneficia de card: copiii cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către Comisia pentru Protecția Copilului Suceava; persoaneadulte cu handicap grav, accentuat, mediu sau ușor, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap eliberat de către Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap Suceava. Cardul se eliberează la cerere, este nominal și netransmisibil și are termen de valabilitate până în anul 2020. Persoanele care doresc mai multe informații cu privire la cardul european de dizabilitate pot accesa următorul site: www.dizab.eurocard.gov.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a prelungit termenul de depunere a cererilor privind eliberarea Cardului European de Dizabilitate.
 Vizualizări articol: 1712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S-a prelungit termenul de depunere a cererilor privind eliberarea Cardului European de Dizabilitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei