Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 ian 2018 - Anul XXIII, nr. 20 (6730)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Concurs

Elevi ai Colegiului „Petru Rareș”, campioni la dezbateri în engleză și franceză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două echipe de elevi de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava au fost premiate în cadrul Concursului de dezbateri științifice "Debats-toi", competiţie organizată de Liceul Francez "Anna de Noailles" din Bucureşti, a V-a ediție.

Dezbaterile s-au desfășurat în limbile franceză şi engleză, liceenii suceveni clasându-se pe podium, pe locul al III-lea.

Echipa care a susţinut moţiunea în franceză a fost formată din Andreea Gînga, Atena Ignat, Teresa Pînzariu, Ioana Gabor, George Martiniuc, tinerii fiind coordonați de profesoarele Luminița Mocanu și Laurica Ciurari.

Echipa care a susţinut moţiunea în engleză, formată din Flavia Vasiliu, Ioana Popescu, Ștefania Rebrean Mocrei, Vlad Ilie și Cosmin Timinger, a fost pregătită de profesorii Nicoleta Andronachi și Ana Maria Formin.

Elevii sunt din clasele a X-a și a XI-a și au fost însoțiți la București de prof. Laurica Ciurari.

Potrivit acesteia, dezbaterile au avut un grad înalt de dificultate, moțiunile (temele) propuse fiind unele de actualitate și foarte incitante: agricultura bio, suprataxarea produselor junk food, energii alternative, vaccinarea, automatele de alimente și băuturi din școli etc. Colegiul sucevean este la a III-a participare consecutivă.

Echipele au fost evaluate după trei criterii principale: criteriul științific, nivelul de limbă al competitorilor și calitățile de debateri ale acestora (credibilitate, calități de oratorie, spirit critic, argumentare etc.).

„Au fost două zile de concurs foarte frumoase, iar copiii noștri au fost foarte apreciați. Rezultatul este unul foarte bun având în vedere adversarii foarte pregătiți pe care i-au avut”, a arătat prof. Laurica Ciurari.

În concurs au mai luptat șase echipe ale liceului gazdă, Școala centrală București, Liceul Francez Sofia, Bulgaria, Liceul Teoretic „George Călinescu” București și Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi ai Colegiului „Petru Rareș”, campioni la dezbateri în engleză și franceză.
 Vizualizări articol: 2587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevi ai Colegiului „Petru Rareș”, campioni la dezbateri în engleză și franceză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei