Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie, şoferi!

Poliţiştii au reţinut peste 3.000 de permise de conducere, cu 25% mai multe ca anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sporirea numărului de controale în trafic ale poliţiştilor rutieri, în încercarea reducerii numărului de accidente care se petrec în judeţul nostru, se vede foarte bine şi în statisticile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, prezentate ieri în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural. Cel mai mult se remarcă numărul imens de permise de conducere reţinute de la şoferii care au încălcat legislaţia rutieră. Astfel, în primele nouă luni ale acestui an, poliţiştii rutieri au reţinut 3.283 de permise de conducere, cu 841 în plus faţă de aceeaşi perioadă din 2016. Asta înseamnă o creştere a numărului de permise reţinute cu peste 25%.

Cei mai mulţi şoferi care şi-au pierdut dreptul de a conduce au fost înregistraţi de radare cu viteză excesivă (peste 50 de km/h faţă de limita admisă pe respectiva porţiune de drum) ori au fost filmaţi în timpul unor depăşiri neregulamentare. Două încălcări ale legislaţiei rutiere, care pot duce la accidente deosebit de grave.

Tot în primele nouă luni ale acestui an au fost constatate în trafic 1.052 de infracţiuni pe linie rutieră, în creştere cu 65 faţă de anul trecut. De asemenea, pentru nereguli rutiere au fost date şi peste 52.000 de amenzi, şi aici fiind un plus important, de 9.126 de sancţiuni contravenţionale.

Interesant este că poliţiştii rutieri au sporit numărul de controale şi de abateri constatate deşi sunt mai puţini. Analiza de bilanţ a poliţiei judeţene arată că numărul poliţiştilor rutieri şi al celor de la alte structuri atestaţi cu sarcini pe linie rutieră s-a redus cu 25, în urma pensionărilor masive din ultima perioadă de timp.

În primele nouă luni ale anului, conform IPJ Suceava, în judeţ s-au înregistrat 53 de persoane decedate în accidente, faţă de 78 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Din păcate, luna octombrie a adus mai multe tragedii rutiere, cu 11 persoane decedate.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au reţinut peste 3.000 de permise de conducere, cu 25% mai multe ca anul trecut.
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii au reţinut peste 3.000 de permise de conducere, cu 25% mai multe ca anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei