Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lecţie de istorie

Expoziţie inedită de arme şi dotări militare, la şcolile din Mitocu Dragomirnei şi Poiana, Zvoriştea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lecţie de istorie inedită la şcolile gimnaziale din Mitocu Dragomirnei şi din Poiana, comuna Zvoriştea, cu prilejul Zilei Armatei Române. Profesori le-au fost membrii Asociaţiei Sportive „Airsoft” Bucovina, care au organizat o expoziţie de arme, oferindu-le şcolarilor ocazia de a cunoaşte îndeaproapetehnica de luptă a militarilor, modele variate de arme, dotări, tactici militare, precum şi tipuri de echipamente militare din front şi din teatrele de operaţii.

25 de arme airsoft, replici fidele ale unor arme de foc, au fost admirate şi analizate cu entuziasm şi curiozitate de elevii de gimnaziu, care au surprins prin zeci de cadre foto impresionantul arsenal.

Daniel Davidel, de la „Airsoft” Bucovina, a arătat că asociaţia îşi propune să îmbine partea teoretică cu cea practică, prin prezentarea arsenalului lor, care imită perfect armele reale.

„Este foarte important pentru ei să pună mâna şi să interacţioneze cu aceste arme şi, totodată, să înţeleagă care este rolul Armatei în societatea românească. Avem foarte multe replici, o varietatea foarte largă, cea mai spectaculoasă fiind o armă de campanie, care trage 700-800 de gloanţe pe minut, automată, folosită în toate războaiele şi armatele din lume”, a punctat Davidel.

Acesta i-a invitat pe elevi într-o incursiune în lumea armelor de război, AK 47 (Kalaşnikov), M4, pistoale precum Glock, Beretta, M9 fiind câteva dintre exponatele pe care elevii le-au putut admira.

Intitulată sugestiv “De la oastea cea mare la Armata Română”, expoziţia le-a spus elevilor povestea a 100 de ani de istorie militară, a evoluţiei armelor şi tehnicilor de luptă.

Nu a fost uitată nici însemnătatea zilei de 25 octombrie, o scurtă prezentare amintind că în 1944, la25 octombrie, Armata Română elibera ultima localitate românească de sub ocupaţie străină: oraşul Carei. Acţiunile militare purtate de armata română s-au soldat cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti, iar în amintirea acestei fapte de arme, autorităţile de la Bucureşti au instituit data de 25 octombrie ca zi de omagiere a Armatei.

 

Proiect educativ derulat în mai multe etape

Evenimentul de miercuri se circumscrie unui proiect educativ mai amplu, care marchează evenimentele importante din viaţa şi istoria poporului român şi care aduce un suflu nou orelor de curs.

Prof. Daniela Corbu Domşa, directoarea Şcolii Gimnaziale Mitocu Dragomirnei, a subliniat că unitatea pe care o reprezintă a încheiat un parteneriat cu Şcoala Gimnazială Poiana, din comuna Zvoriştea, în cadrul căruia vor desfăşura multiple activităţi, pe 1 Decembrie, pe 24 ianuarie, pe 1 mai, dar şi cu prilejul Centenarului.

„Astăzi este primul proiect din cadrul acestui parteneriat, iar în program avem o prezentare referitoare la însemnătatea acestei zile, o prelegere despre Ziua Armatei, momente artistice şi prezentarea de arme şi uniforme reprezentative Armatei Române. Credem că elevii se vor bucura de ceea ce vor vedea, avem nădejdea că parteneriatele sunt constructive, presupun socializare, schimb de experienţă între elevi şi stabilirea de relaţii de prietenie”, a menţionat Daniela Corbu Domşa.

Elevi ai Şcolii Gimnaziale Poiana, comuna Zvoriştea, au susţinut câteva momente artistice în concordanţă cu simbolistica zilei, fiind intonate Imnul României şi cântecul „Transilvanie frumoasă”.

Activităţile din cadrul parteneriatului sunt coordonate de prof. Amalia Perhinschi, prof. Daniela Corbu Domşa şi prof. Cătălina Simioniuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţie inedită de arme şi dotări militare, la şcolile din Mitocu Dragomirnei şi Poiana, Zvoriştea.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Expoziţie inedită de arme şi dotări militare, la şcolile din Mitocu Dragomirnei şi Poiana, Zvoriştea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei