Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 26 octombrie – 1 noiembrie

Târgul de toamnă ”Produs în Bucovina”

Târgul de toamnă ”Produs în Bucovina” se va desfăşura pe esplanada Iulius Mall Suceava, în perioada 27-29 octombrie. Program: vineri, 27 octombrie, între orele 13:00-21:00; sâmbătă, 28 octombrie, între orele 10:00-21:00, şi duminică, 29 octombrie, între orele 10:00-21:00.

 

Expoziţia temporară „150 de ani de arheologie”, la Şcoala Gimnazială Siminicea

Începând de pe 26 octombrie, la Şcoala Gimnazială Siminicea poate fi vizionată expoziţia temporară „150 de ani de arheologie”. Expoziţia este organizată de arheologii Muzeului Bucovinei din Suceava (Bogdan Niculică, Monica Dejan şi Ştefan Dejan), în colaborare cu directoarea Cristina Miron şi prezintă un istoric al ştiinţei arheologiei din zona noastră, cuprinzând 30 de panouri de diferite dimensiuni, pornind de la primele cercetări arheologice, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea, când, în Bucovina, au fost înfiinţate Societatea Muzeului Siret (1870), Societatea Arheologică Română din Cernăuţi (1886), Muzeul Ţării Bucovinei din Cernăuţi (1893) şi Muzeul Orăşenesc Suceava (1900).

 

Manifestări jubiliare, la 75 de ani de la întemeierea revistei „Bucovina literară”

Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Mănăstirea Putna şi Teatrul „Matei Vişniec”, organizează cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la întemeierea revistei „Bucovina literară” mai multe manifestări jubiliare. Prima dintre acestea este Simpozionul „Bucovina literară. Trecut, prezent şi viitor”, care va avea loc joi, 26 octombrie, de la ora 11.00, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Sala „Elena Greculesi”. Tot joi, de la ora 19.00, la Teatrul „Matei Vişniec” din municipiul Suceava va putea fi vizionat spectacolul „Leul Ra”. La Mănăstirea Putna va avea loc vineri, de la ora 12.00, Masa rotundă „Bucovina literară – la 75 de ani de la întemeiere”. Cu acest prilej vor avea loc lansarea celui mai recent număr al revistei „Bucovina literară”, dar şi un recital de poezie.

 

Muzeul de Ştiinţele Naturii în Imaginaţia Copiilor

Muzeul Bucovinei organizează până pe 30 octombrie 2017, la Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava, expoziţia temporară cu machetele realizate în cadrul proiectului educațional Muzeul de Ştiinţele Naturii în Imaginaţia Copiilor, tema – Pădurile Bucovinei.

Au intrat în concurs 24 de machete realizate de elevi din 24 de clase de la: Școala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă” Suceava, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava, Școala Gimnazială Verești, Liceul Tehnologic „Tomșa Vodă” Solca, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Școala Specială „Sf. Stelian” Rădăuți şi Şcoala Gimnazială Dărmăneşti.

 

Joi, 26 octombrie

Blues, jazz şi folk, cu Othello Piano Trio

Othello Piano Trio concertează la Suceava, pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt”, de pe strada Universităţii, nr. 13.

Spectacolul va avea loc de la ora 19.00.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari şi 20 de lei pentru publicul larg, acestea putându-se achiziţiona de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor Suceava, dar şi online, de pe ccs-sv.ro, biletesuceava.ro.

 

”Fotograful celebrităţilor”, Oliver Mark, se întâlneşte cu publicul pasionat de fotografie

Renumitul fotograf german Oliver Mark, cunoscut şi ca ”fotograful celebrităţilor”, se întâlneşte, de la ora 17.30, la Muzeul de Istorie din municipiul Suceava, cu publicul interesat de fotografie. Oliver Mark se află pentru prima dată în România şi va rămâne în Suceava până la sfârşitul săptămânii.

Vizita ”fotografului celebrităţilor” la Suceava face parte din proiectul ”Să ne cunoaştem muzeele - schimb de experienţă şi bune practici”, derulat de Muzeul Bucovinei în parteneriat cu Muzeul Naţional Liechtenstein.

Ca urmare a acestei colaborări, în perioada 11 septembrie – 30 noiembrie 2017, la Muzeul de Istorie Suceava, în Sala de expoziţii temporare POD, este găzduită expoziţia de fotografie ”Oliver Mark - Celebrităţi”.

Sunt expuse 64 de lucrări în diverse formate: 100/80 cm, 60/50 cm, 40/30 cm, 23/16 cm.

 

Vineri, 27 octombrie

Evenimentul caritabil „Dansează şi donează”

La restaurantul Vivendi va avea loc, de la ora 18:00, evenimentul caritabil „Dansează şi donează”, organizat de Asociaţia pentru promovarea şi dezvoltarea comunităţii „O viaţă altfel”. Evenimentul caritabil „dansabil” are ca scop strângerea de fonduri pentru realizarea unei campanii de informare asupra drepturilor copiilor cu intoleranţe alimentare şi nevoi speciale în grădiniţe, şcoli şi mass-media. Persoane de contact: Dana Buturugă (telefon: 0755 279 999), Simona Bilan (telefon: 0740 549 110), Bogdan Apostol (telefon: 0744 803 464). Parteneri în organizarea evenimentului: restaurant Vivendi (str. Universităţii, nr. 19, Suceava), DJ Mido Suceava şi Manuela Pohoaţă, Db Advisory SRL, Clinica Sante.

 

Miercuri, 1 noiembrie

Concert cu Fără Zahăr, la Suceava

Casa de Cultură a Studenţilor Suceava pregăteşte un concert susţinut de trupa Fără Zahăr (Bobi Dumitraş - chitară acustică, voce şi Bobo Burlăceanu - chitară electrică, voce).

Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, pe scena Auditoriumului ”Joseph Schmidt”, din strada Universităţii, nr. 13.

Preţul unui bilet este de 10 lei pentru studenţi, elevi şi pensionari, iar acestea se pot achiziţiona de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor Suceava.
Preţul unui bilet întreg este de 20 de lei (online de pe ccs-sv.ro şi biletesuceava.ro).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei