Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezvoltare

Flutur propune înfiinţarea unei „Zile a Turismului Românesc în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, propune înfiinţarea unei „Zile a Turismului Românesc în Bucovina”. Acesta este unul dintre proiectele pe care CJ Suceava intenţionează să le propună pentru a fi promovate şi finanţate prin Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est. Gheorghe Flutur a amintit că în urma dezbaterilor avute la nivel judeţean, pornind de la direcţiile de acţiune propuse pentru Master-Planul de Dezvoltare a Turismului pentru judeţul Suceava, CJ Suceava a formulat o serie de propuneri de proiecte spre a fi promovate şi incluse la finanţare de ADR Nord-Est.

Una dintre acţiunile avute în vedere se referă la dezvoltarea produselor turistice, aici urmând să fie promovat proiectul „Bucovina – Destinaţie de ecoturism”, care va însemna modernizarea infrastructurilor de acces şi amenajări turistice specifice în arii naturale protejate, cum ar fi Parcul Naţional Călimani, Codrii Seculari de la Slătioara, recent înscrişi în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar şi în rezervaţiile naturale „Fâneţele seculare Ponoare” şi „Fâneţele seculare Frumoasa”. Alte două proiecte propuse pentru aprobare sunt şi realizarea unui „Catalog bucovinean”, cu materiale de promovare foto-video a judeţului, dar şi a unei „Biblioteci virtuale”, cu prezentarea de obiceiuri, tradiţii, costume populare, gastronomie, meşteşuguri.

Gheorghe Flutur a spus că pentru promovarea turistică a judeţului se are în vedere proiectul „Rădăcini”, prin care Bucovina va fi promovată pe piaţa internaţională, în ţările de provenienţă ale etniilor conlocuitoare, prin organizarea unui târg de turism în Israel.

Flutur a spus că „Ziua Turismului Românesc în Bucovina” va presupune organizarea unui infotur adresat autorităţilor şi instituţiilor din domeniul turismului de la nivelul Uniunii Europene, agenţiilor de turism, jurnaliştilor, site-urilor şi platformelor de promovare online şi organizarea unei conferinţe naţionale a ghizilor de turism.

 

CJ Suceava va promova proiectul „Bucovina – Regiune Gastronomică Europeană”

Gheorghe Flutur a arătat că un alt proiect, „Bucovina – Destinaţie turistică”, va urmări promovarea acestei zone ca destinaţie turistică prin intermediul imaginilor, respectiv prin albume, broşuri, CD-uri, DVD-uri sau filme de prezentare. Şeful administraţiei judeţene a spus că instituţia pe care o conduce propune şi proiectul „Călătoreşte în Bucovina”, prin care se va realiza un sistem unitar de marcaje turistice şi rutiere la nivelul judeţului, dar şi proiectul „Bucovina – multi brand”, prin care vor fi organizate acţiuni de promovare pentru brandurile „Bucovina autentică”,  ”Bucovina verde”, ”Gustă în Bucovina” şi ”Bucovina – istorie şi cultură”.

Gheorghe Flutur a declarat că o altă direcţie de acţiune va fi şi dezvoltarea resurselor umane în sectorul turistic, primul proiect avut în vedere aici fiind „Învaţă în Bucovina”, prin care ar urma să fie organizate clase de învăţământ dual pentru specializarea personalului necesar în acest domeniu. El a spus că la acestea se vor adăuga organizarea de cursuri, seminarii, aplicaţii practice de instruire sau formare a agenţilor de turism şi a hotelierilor.

Nu în ultimul rând, Flutur a declarat că CJ Suceava are în vedere susţinerea dezvoltării turismului durabil, prin promovarea proiectului „Bucovina – pol de dezvoltare turistică”. „Aici avem în vedere creşterea competitivităţii sectorului turistic din judeţul Suceava, prin asocierea actorilor din sectorul public şi din cel privat, care îşi desfăşoară activitatea în turism, dar şi în sectoarele conexe acestuia, şi prin implementarea unor proiecte comune, complementare celor incluse în strategiile locale de dezvoltare”, a explicat Flutur. El a adăugat că prin acest proiect se are în vedere modernizarea infrastructurii rutiere specifice, creşterea numărului de pasageri procesaţi pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, dar şi înfiinţarea, în municipiul Suceava, a unui centru pentru pregătirea persoanelor în domeniul turismului. Un alt proiect prezentat de Gheorghe Flutur este şi „Bucovina – Regiune Gastronomică Europeană”, prin care se doreşte valorificarea gastronomiei locale, prin promovarea specificului şi beneficiilor preparatelor atât din bucătăria tradiţională, cât şi din cea actuală.

Flutur a precizat că CJ Suceava va promova şi proiectul „Agroturism şi servicii integrate”, prin care se va încuraja asocierea pensiunilor în vederea promovării de start-upuri. „Vom promova şi alte forme de turism, respectiv turismul comercial şi de afaceri; turismul de weekend, dar şi turismul de sănătate şi turismul de familie. De asemenea, mai avem în vedere şi înfiinţarea unui Centru Naţional pentru Revitalizarea Tradiţiilor Ciocăneşti”, a arătat Flutur, care a adăugat că acest ultim proiect are în vedere protejarea, revitalizarea şi promovarea meseriilor şi îndeletnicirilor tradiţionale şi susţinerea celor care le practică, la Ciocăneşti urmând să fie construită o clădire pentru ateliere meşteşugăreşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur propune înfiinţarea unei „Zile a Turismului Românesc în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 1449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur propune înfiinţarea unei „Zile a Turismului Românesc în Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei