Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Cinci şantiere deschise la Spitalul de Urgenţă: îngrijiri paliative, parcarea nouă, centrul de radioterapie, cardiologia şi amplasamentul spitalului de copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava are deschise, la această oră, nu mai puţin de cinci şantiere. Purtătorul de cuvânt al instituţiei medicale, dr. Mihai Ardeleanu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că pentru trei dintre obiective – noua parcare cu 100 de locuri, centrul de îngrijiri paliative şi pregătirea amplasamentului pentru viitorul spital de pediatrie şi pentru blocul de locuinţe ANL destinat medicilor – termenul de finalizare este sfârşitul acestui an, iar două – extinderea secţiei Cardiologie şi construcţia centrului de radioterapie şi diagnostic – vor fi încheiate la jumătatea anului viitor.

Dr. Ardeleanu a explicat că lucrările în derulare în curtea Spitalului Nou, cu organizarea şantierului în vederea extinderii secţiei Cardiologie prin supraetajarea corpului F, vor face ca parcarea dinspre Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava să fie dezafectată în totalitate, astfel că singura parcare funcţională în această perioadă va fi cea dinspre intrarea principală. Pentru evitarea aglomeraţiei, până la finalizarea noii parcări este de preferat ca pacienţii şi rudele acestora care vin cu maşina la spital să opteze pentru parcarea autoturismului în alte zone decât curtea instituţiei medicale.

În curtea Spitalului Vechi sunt în grafic lucrările la centrul de radioterapie şi au început cele de la centrul de îngrijiri paliative, care va funcţiona în pavilionul care găzduieşte şi secţia Pneumologie.

Dr. Ardeleanu a spus că acest centru va avea o capacitate de 12 paturi şi este destinat pacienţilor aflaţi în stadiul terminal de boală, ”pacienţi cu neoplasme, cu metastaze, cu dureri foarte puternice, la care familia nu-şi poate asuma îngrijirea la domiciliu”, bolnavi cu grad de dependenţă sever, III şi IV. O parte din personalul medical care va lucra în această secţie se află deja la cursuri de perfecţionare în domeniul îngrijirilor paliative.

Tot până la sfârşitul lunii decembrie vor fi finalizate şi lucrările de demolare a unor clădiri construite în urmă cu 40 de ani în zona Spitalului Vechi, terenul urmând să fie eliberat în perspectiva înfiinţării unui spital pentru copii şi a construcţiei unui bloc de locuinţe prin ANL pentru personalul medical.

”Lucrările merg bine, se respectă termenele de execuţie. Sunt proiecte începute, absolut posibil să fie finalizate”, a spus dr. Ardeleanu. El a menţionat că derularea investiţiilor este urmărită zilnic de şefii instituţiei: ”dimineaţă, la 8.00, conducerea spitalului deja fusese pe şantiere”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci şantiere deschise la Spitalul de Urgenţă: îngrijiri paliative, parcarea nouă, centrul de radioterapie, cardiologia şi amplasamentul spitalului de copii.
 Vizualizări articol: 2936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Cinci şantiere deschise la Spitalul de Urgenţă: îngrijiri paliative, parcarea nouă, centrul de radioterapie, cardiologia şi amplasamentul spitalului de copii5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei