Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clarificări

PSD Suceava: Dumitru Mihalescul atacă în necunoştinţă de cauză Guvernul, denigrând imaginea medicilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democraţii suceveni consideră că deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a atacat în necunoştinţă de cauză actualul Guvern când a spus că medicii „sunt umiliţi de PSD şi ALDE”, dar, şi mai mult, a denigrat imaginea acestora. Într-un comunicat de presă transmis de Organizaţia Judeţeană Suceava a PSD se precizează că, potrivit afirmaţiilor deputatului Mihalescul, în momentul actual medicii şi personalul medical reprezintă categoria cea mai defavorizată din punct de vedere salarial din România. „Acesta atacă în neştiinţă de cauză, denigrând imaginea medicilor din ţară şi informează cetăţenii eronat, creând o imagine proastă a guvernării PSD-ALDE”, se precizează în comunicat. De asemenea, PSD Suceava a informat că veniturile personalului din Sănătate au crescut cu 36% în iunie 2017 faţă de iunie 2016, fiind vorba de cea mai mare creştere de venituri din sistemul public. Social-democraţii au mai precizat că, începând din martie 2018, salariile medicilor români se vor raporta la salariile omologii lor din UE.

„Se va reuşi să se asigure un nivel de 70% din salariile încasate de medicii europeni şi toate acestea vor contribui şi la menţinerea în ţară a doctorilor tineri, talentaţi şi a personalului sanitar, de care este atâta nevoie. În ceea ce priveşte plata sporurilor, în prezent medicii care efectuează gardă în zilele lucrătoare primesc un spor de până la 75% din tariful orar al salariului de bază, iar cei care efectuează gardă în zilele nelucrătoare beneficiază de un spor de până la 100% din tariful menţionat”, se arată în comunicatul PSD Suceava.

PSD Suceava a dat ca exemplu performanţele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, unde managerul Sorina Pintea a spus că „unii medici ajung şi la 20.000 de lei salariu lunar. De ce? Pentru că sunt motivaţi. Astfel, 50% din veniturile suplimentare, strânse din servicii, analize cu plată, internări ale oamenilor fără asigurare etc., le revin medicilor.”

Social-democraţii suceveni au mai explicat că, începând cu anul 2018, şi medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri salariale semnificative, iar până la intrarea în vigoare a legii salariale vor încasa bursele de rezidenţiat.

 

Salariile de bază ale medicilor rezidenţi vor creşte din luna martie 2018 cu 151% şi 287%

În comunicatul PSD Suceava se arată că, începând cu luna martie a anului 2018, salariile de bază ale medicilor rezidenţi vor creşte cu 151% şi 287%, în funcţie de specialitate şi anul de pregătire.

PSD Suceava mai informează că, în prezent, un medic rezident de anul I are un salariu brut de 1.985 de lei, urmând a avea un salariu brut de 5.700 de lei, iar unui medic rezident din anul VI salariul îi va ajunge la cuantumul de 7.900 de lei, de la 3.262, cât este în prezent. „Medicii rezidenţi de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6.100 de lei, iar cei de anul III vor primi 6.700 de lei brut. Medicii nu vor avea salariul impozitat. Spre deosebire de PNL, care a tăiat salariile românilor, verificaţi domnule deputat Mihalescul câţi medici obţin în prezent din plata salariilor şi a gărzilor peste 5.000 de lei. Vă îndemn la o documentare mai profundă şi apoi să afirmaţi în presă lucruri despre nerealizările guvernării PSD-ALDE în ceea ce priveşte salariile medicilor şi ale personalului medical”, i-au transmis social-democraţii suceveni deputatului PNL Dumitru Mihalescul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava: Dumitru Mihalescul atacă în necunoştinţă de cauză Guvernul, denigrând imaginea medicilor din România.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
PSD Suceava: Dumitru Mihalescul atacă în necunoştinţă de cauză Guvernul, denigrând imaginea medicilor din România2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei