Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale

Peste 500 de metri cubi de lemn confiscaţi şi amenzi de 70.000 de lei, în timpul unei acţiuni a poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele desfăşurate de poliţişti pe parcursul unei săptămâni, în cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a activităţilor ilegale în domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, au dus la confiscarea unei importante cantităţi de lemn şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale. Controalele au avut loc în perioada 17-23 octombrie, fiind efectuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi lucrătorii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava. În timpul acţiunii au fost efectuate 88 controale la unităţi economice şi în fondul forestier, fiind verificate 305 mijloace de transport. Au fost constatate astfel 10 infracţiuni şi au fost aplicate 100 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 69.350lei.

În cadrul acţiunii au fost confiscaţi 524,01 metri cubi de material lemnos, în valoare de 80.328 lei, şi a fost confiscat un autovehicul.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 06.00, o patrulă din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Gura Humorului a oprit pentru control, în comuna Păltinoasa, o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din comuna Stulpicani, care transporta cherestea. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul specialiştilor silvici. În urma inventarierii, s-a stabilit că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 3,360 metri cubi cherestea de răşinoase. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5.000 lei, lemnul în valoare de 1.512 lei a fost confiscat şi predat în custodie ocolului silvic, iarautoutilitara a fost indisponibilizată în vederea confiscării.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.45, un echipaj mixt poliţie-jandarmi a oprit pentru control, pe drumul forestier Blidăriţa din comuna Arbore, o autoutilitară cu remorcă, condusă de un localnic de 47 de ani, care transporta material lemnos de răşinoase. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de lemn transportată şi cea din documentele prezentate de conducătorul auto, echipa de control a solicitat sprijinul specialiştilor silvici. În urma inventarierii, aceştia au stabilit faptul că bărbatul transporta cu 2,62 metri cubi mai mult material lemnos decât ce era trecut în documente, respectiv 41,89 metri cubi. El a fost sancţionat contravenţional, iar diferenţa de 2,62 metri cubi de lemn a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Solca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de metri cubi de lemn confiscaţi şi amenzi de 70.000 de lei, în timpul unei acţiuni a poliţiei.
 Vizualizări articol: 2199 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 500 de metri cubi de lemn confiscaţi şi amenzi de 70.000 de lei, în timpul unei acţiuni a poliţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei