Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 oct 2017 - Anul XXII, nr. 244 (6660)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Festivitate

Ceremonial militar şi religios, urmat de depuneri de coroane de Ziua Armatei Române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită miercuri cu sobrietate la Suceava, la Monumentul Eroilor Români din Cimitirul Pacea. Ceremonialul militar programat pentru ora 13.00 a fost organizat de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoş Vodă” Vatra Dornei, Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoşani, Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc şi Primăria municipiului Suceava. Evenimentul a fost sărbătorit şi în şcoli, unde elevilor li s-au prezentat misiuni ale armatei române şi au luat contact cu oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ militar.

Festivitatea a început prin trecerea în revistă de către autorităţile judeţene şi locale a Gărzii de Onoare şi intonarea Imnului de Stat al României. Organizatorii au prezentat importanţa acestei zile în contextul luptelor de eliberare a teritoriilor româneşti în a doua conflagraţie mondială: ”Atunci când, la 25 octombrie 1944, ultima palmă de pământ românesc era eliberată de sub ocupaţia nazistă, binecuvântatul şi pătimitul pământ transilvănean era alipit la trupul ţării. Aici, în faţa Monumentului Eroilor, ne plecăm frunţile în faţa jertfei înaintaşilor noştri, într-un moment de cinstire a celor care prin sacrificiul suprem pe altarul patriei au demonstrat lumii că pot lupta pentru independenţă, libertate şi unitatea poporului român, punând aceste idealuri mai presus de viaţa lor. Armata Română este un pilon în respectarea valorilor naţionale, precum cinste şi corectitudine, iar misiunile îndeplinite în ţară şi în cele mai fierbinţi zone din lume reprezintă pentru societatea civilă un model de altruism, loialitate şi camaraderie.”

Un sobor de preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor dispăruţi pe câmpul de luptă. Oficialităţile prezente au depus apoi coroane de flori în memoria ostaşilor căzuţi în bătălii, la Monumentul Eroilor Români, precum şi la crucile ridicate la căpătâiul eroilor necunoscuţi. Întreaga comemorare s-a încheiat cu defilarea unităţilor militare prezente la eveniment, în faţa oficialităţilor şi a celor prezenţi la eveniment.

În contextul sărbătoririi Zilei Armatei Române, Centrul Militar Judeţean Suceava a organizat evenimentul „Ziua Armatei Române în şcoli”, având ca obiectiv prezentarea tipurilor de misiuni executate de militarii români, precum şi a informaţiilor legate de cariera militară şi oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ militar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceremonial militar şi religios, urmat de depuneri de coroane de Ziua Armatei Române.
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ceremonial militar şi religios, urmat de depuneri de coroane de Ziua Armatei Române5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei