Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2017 - Anul XXII, nr. 223 (6639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Diplomaţie

Înfrăţirea Sucevei cu un oraş din Austria, discutată cu ambasadorul Gerhard Reiweger

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Suceava s-ar putea înfrăţi curând cu un oraş similar ca număr de locuitori din Austria, ideea beneficiind de susţinerea Ambasadorului Austriei în România, Excelenţa Sa Gerhard Reiweger, care a fost sâmbătă la Suceava.

Întâlnirea dintre reprezentantul Republicii Austria şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ a avut loc la sediul Primăriei Suceava şi a durat aproximativ o oră şi jumătate. Remarcabil este faptul că deşi la întâlnire a fost prezent şi un traducător, ambasadorul Austriei a dorit ca discuţiile să fie purtate în limba română, dovedindu-se un bun cunoscător al acesteia.

Pe lângă tradiţionala prezentare a oraşului şi a judeţului de către gazde, primarul Ion Lungu şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc, discuţiile s-au axat foarte mult pe oportunităţile de dezvoltare din punct de vedere turistic, economic, pe proiectele de modernizare ale oraşului, dar şi pe accelerarea schimburilor culturale cu Austria, prin intermediul Ambasadei.

„Am propus Excelenţei Sale încheierea unui parteneriat, o înfrăţire cu un oraş de mărimea Sucevei, din Austria, idee de care s-a arătat foarte încântat, oferindu-se să ne sprijine pentru a se concretiza. Mai mult, ne-a înştiinţat că Ambasada Austriei finanţează o serie de proiecte culturale şi că am putea colabora în acest sens, motiv pentru care am propus ca anul viitor, în cadrul Programului Centenar, la sărbătorirea a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei, să avem un prim parteneriat”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Ambasadorul Austriei s-a interesat de proiectele viitoare de dezvoltare a municipiului, de condiţiile în care oameni de afaceri din ţara sa pot veni să investească aici, dar să şi participe la licitaţiile organizate de municipalitate.

„A fost o întâlnire benefică municipiului şi judeţului, foarte constructivă, cred că putem colabora foarte bine în domeniul turismului şi al culturii”, a concluzionat edilul sucevean, după discuţia de o oră şi jumătate cu ambasadorul Austriei, Excelenţa Sa Gerhard Reiweger.

Trebuie menţionat faptul că Austria se află pe prima poziţie în topul investitorilor străini din judeţul Suceava, cu un aport extern de 1.149,82 de milioane de lei, la nivelul anului 2016.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înfrăţirea Sucevei cu un oraş din Austria, discutată cu ambasadorul Gerhard Reiweger.
 Vizualizări articol: 1633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Înfrăţirea Sucevei cu un oraş din Austria, discutată cu ambasadorul Gerhard Reiweger5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei