Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2017 - Anul XXII, nr. 223 (6639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

„Breaking News”

Sală aproape goală la premiera de gală a unui film care te pune pe gânduri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava are cinematografe, dar nu şi spectatori. Sau, cel puţin, nu spectatori care să urmărească şi altceva decât filmele care duduie de acţiune, efecte speciale, mult sânge, sex şi senzaţional. Cam asta s-a văzut la premiera de gală a celei mai noi producţii cinematografice româneşti, „Breaking News”, care rulează în sălile de cinema din 30 de judeţe, începând cu 29 septembrie.

Sâmbătă seara, la Cinema City Suceava a avut loc o proiecţie specială a filmului, în prezenţa celor care l-au realizat - actorii Andi Vasluianu, Voica Oltean şi regizoarea Iulia Rugină, care au bătut cale lungă pentru a se întâlni cu sucevenii.

Dorind să le facă o surpriză spectatorilor, i-au aşteptat pe hol, la intrare, dornici să stea de vorbă cu ei, să facă poze împreună, dacă doreau. Nu prea au avut cu cine.

În cele din urmă, au intrat în sală, împreună cu spectatorii pe care-i puteai număra pe degete, şi s-au aşezat pe primul rând, în aşteptarea altora.

După o tăcere apăsătoare, Iulia Rugină a „spart gheaţa”, ridicându-se în faţa ecranului  pentru a le mulţumi celor prezenţi că au venit la film şi scuzându-se că nu pot sta până la finalul său, pentru că sunt aşteptaţi în altă parte.

A continuat Andi Vasluianu, care interpretează personajul principal, Alex Mazilu: „Vă mulţumim că aţi venit. Ne pare rău că nu e mai multă lume, dar orice spectator este important. Chiar dacă este şi un singur spectator de film, este de ajuns pentru mine”. „Şi pentru mine!” a spus rapid Iulia Rugină, care a continuat prezentând-o pe Voica Oltean, actriţă debutantă, care avea 15 ani când au început filmările, iar acum are 17.

„A fost primul film pe care l-am făcut, e nouă pentru mine ideea de caravană şi de oameni în sală, este frumos ce se întâmplă, contează enorm că aţi venit aici, în seara asta. Este un film despre oameni, emoţii şi relaţia dintre copii şi părinţi”, a spus micuţa actriţă. Apoi au ieşit, pentru a strânge decorul special pregătit pentru public, plecând mai departe în epuizanta caravană de promovare a filmului românesc.

 

Rănile din suflet

După moartea tragică a cameramanului său, în timpul unei filmări, Alex Mazilu este trimis să facă un reportaj in memoriam despre viaţa acestuia. Cu trei zile înainte de Crăciun, într-un orăşel de pe litoralul Mării Negre, reporterul încearcă să reconstituie viaţa colegului său, prin ochii celor care i-au supravieţuit. Ce alegi să redai din viaţa unui om? Cum îşi vede fiica lăsată în urmă tatăl dispărut? Cât de departe merită să mergi pentru a-ţi face meseria?

„Breaking News” nu e filmul care să te ţină în tensiune, pompând adrenalină prin acţiune şi imagini, ci e genul care te pune pe gânduri, ţi se insinuează în suflet, răscolind dureri care s-au adunat acolo într-o viaţă de om. E despre trăirile unor oameni afectaţi de un eveniment tragic, dar şi de ceea ce fac zi de zi. Despre cum  meseria te face adeseori să o pui pe primul plan, în faţa celor dragi, te rupe de lume şi te consumă. E despre relaţiile interumane, despre înstrăinarea dintre noi – vorbim de toate, dar nu ştim nimic despre cel cu care lucrezi zi de zi, despre dificilele conexiuni între copii şi părinţi, despre ceea ce dorim să facem în viaţă şi ce ajungi să faci, constrâns de lipsurile materiale. E un film despre suferinţa umană, care îi face pe unii răzvrătiţi faţă de viaţă în general, cum e Simona (Voica Oltean), iar pe alţii, chinuiţi de un sentiment de vină, să se transforme într-o altă persoană. Pentru că personajului principal, pe măsură ce i se vindecă rănile de pe faţă, i se adâncesc cele din suflet.

Un film care merită văzut măcar pentru că, în funcţie de experienţa de viaţă a spectatorului, ridică multe semne de întrebare, sau măcar una, formulată la un moment dat chiar de personajul principal – „Eu, dacă mor, despre mine ce se va spune?”

 

Scenariul filmului, rescris de-a lungul a 10 ani

Autoarele scenariului pentru „Breaking News”, rescris de-a lungul timpului, pentru că a fost lucrat pe parcursul a 10 ani, sunt Ana Agopian, Oana Răsuceanu şi Iulia Rugină.

Producătorii sunt Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu şi Bogdan Crăciun, imaginea este semnată de Vivi Drăgan Vasile, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, iar scenografia, de Andreea Popa. Alături de Andi Vasluianu şi Voica Oltean, aceasta din urmă recompensată pentru primul ei rol cu Menţiunea specială a Juriului la Karlovy Vary, joacă Ioana Flora, Oxana Moravec, Floriela Grapini, Maria Rotaru, Constantin Cojocaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sală aproape goală la premiera de gală a unui film care te pune pe gânduri.
 Vizualizări articol: 5467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Sală aproape goală la premiera de gală a unui film care te pune pe gânduri5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei