Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2017 - Anul XXII, nr. 223 (6639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect complex

Peste 300 de poliţişti vor intra în contact cu sucevenii pentru a le aduce la cunoştinţă modalităţile în care acţionează infractorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi şi până la finalul acestei săptămâni, peste 300 de poliţişti vor fi implicaţi într-un proiect complex de informare a sucevenilor despre modalităţile în care acţionează infractorii. Acţiunea face parte din proiectul „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căruia vor fi abordate cinci teme, respectiv delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, infracţiunile contra patrimoniului, violenţa intrafamilială şi siguranţa rutieră.

În acest context, poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale, cu care vor discuta aspecte ce ţin de cele cinci teme care fac obiectul acţiunii reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava.

Cu acest prilej, vor fi distribuite materiale preventive în spaţii publice, se vor organiza expoziţii tematice, cu tehnică de securitate, demonstraţii ale unor formaţiuni din cadrul Poliţiei şi se vor difuza filme pe anumite teme.

„În cadrul săptămânii prevenirii vor fi lansate oficial două noi campanii de prevenire a furturilor şi a delincvenţei juvenile. Pentru desfăşurarea şi implementarea campaniilor au fost realizate peste 10.000 de materiale preventive care vor fi distribuite la nivelul întregului judeţ. De asemenea, cu sprijinul ATOP Suceava au fost realizate trei tipuri de ghiduri de prevenire a furturilor din locuinţă, a furturilor din genţi şi buzunare şi a înşelăciunilor. În ziua dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului aceste ghiduri vor fi distribuite persoanelor vârstnice şi altor categorii vulnerabile”, a arătat comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

În ceea ce priveşte delincvenţa juvenilă, poliţiştii vor aduce în discuţie problemele generate de violenţa în şcoli, pericolul consumului de alcool şi droguri, dar şi consecinţele pe care le pot suporta cei implicaţi în astfel de fapte antisociale.

„În condiţiile societăţii actuale, demersul preventiv devine o soluţie viabilă în abordarea problematicii infracţionale. Actul preventiv se transformă într-un preambul obligatoriu al oricărei acţiuni poliţieneşti. Este o componentă care asigură succesul unei intervenţii poliţieneşti eficiente şi de calitate, contribuind, totodată, la conservarea şi utilizarea corectă a resurselor materiale şi umane”, a concluzionat comisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de poliţişti vor intra în contact cu sucevenii pentru a le aduce la cunoştinţă modalităţile în care acţionează infractorii.
 Vizualizări articol: 1417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 300 de poliţişti vor intra în contact cu sucevenii pentru a le aduce la cunoştinţă modalităţile în care acţionează infractorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei