Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2017 - Anul XXII, nr. 223 (6639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Din 2005 şi până acum

Aproape 1.200 de „Cupluri de Aur” sărbătorite în municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă dimineaţă, la sediul Primăriei Suceava a avut loc o nouă ceremonie de celebrare a cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în ultimele trei luni.

Evenimentul, devenit deja o tradiţie, fiind organizat din 2005, fără întrerupere, s-a remarcat printr-o participare foarte numeroasă, nu mai puţin de 33 de „Cupluri de Aur” fiind sărbătorite, în prezenţa copiilor, nepoţilor şi chiar a strănepoţilor lor.

Emoţiile lor, vizibile, au fost împărtăşite de toţi cei prezenţi, care se întrebau dacă ei vor avea cum ajunge la o asemenea performanţă – să sărbătorească împlinirea a 50 de ani de viaţă alături de jumătatea lor.

Tocmai de aceea au şi fost felicitaţi de primarul Ion Lungu pentru această remarcabilă performanţă, care, în alte ţări, rar o mai întâlneşti, el povestindu-le cât de surprinşi au fost străinii care au participat la Zilele Oraşului sau cărora le-a povestit de acest obicei, de faptul că avem un număr atât de mare de cupluri care au rămas împreună 50 de ani – o viaţă de om.

„În total avem sărbătorite peste 1.180 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie, din 2005 până în 2017, adică o medie de 100 de <Cupluri de Aur> pe an”, a precizat edilul sucevean, care a iniţiat această tradiţie la finele primului său an de mandat.

Ion Lungu a spus că organizarea acestui eveniment este un mic semn de recunoştinţă pentru cei care au construit oraşul aşa cum este el astăzi, cei care s-au jertfit pentru ca generaţiile de după ei să aibă o viaţă mai bună, dar şi cei care sunt cei mai conştiincioşi contribuabili, fiind primii la plata taxelor şi impozitelor locale.

Tocmai de aceea le-a şi prezentat situaţia activităţilor curente ale municipalităţii, dar şi problemele cu care se confruntă.

A urmat apoi ceremonia de premiere, fiecare cuplu fiind chemat să i se ofere diploma de fidelitate, câte un superb buchet de flori, şampanie, prăjituri, dar şi o primă de 400 de lei – aceştia fiind primii beneficiari ai indemnizaţiei dublate.

Foarte mulţi au dorit să se fotografieze alături de primarul Sucevei, să aibă o amintire a zilei în care au fost sărbătoriţi pentru că au ajuns la „Nunta de Aur”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.200 de „Cupluri de Aur” sărbătorite în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1.200 de „Cupluri de Aur” sărbătorite în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei