Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 oct 2017 - Anul XXII, nr. 223 (6639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Cadariu propune ca sectoarele de drumuri naţionale din intravilanul municipiilor să treacă în administrarea Ministerului Transporturilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sectoarele de drumuri naţionale situate în intravilanul municipiilor vor trece în administrarea Ministerului Transporturilor, direct sau prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - SA, iar sectoarele de drumuri judeţene situate în intravilanul localităţilor urbane vor trece în administrarea consiliilor judeţene. Aşa prevede iniţiativa legislativă a senatorului PNL de Suceava Daniel Constantin Cadariu.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor propus de parlamentarul liberal vine în sprijinul consiliilor locale şi judeţene care nu dispun de venituri proprii suficiente, având, de regulă, un patrimoniu restrâns, urmând ca sumele destinate finanţării drumurilor judeţene şi naţionale să fie alocate prin Legea bugetului de stat.

”Cele mai multe sectoare de drumuri naţionale şi judeţene aflate în administrarea consiliilor locale sunt într-o stare deplorabilă, cauza principală fiind lipsa fondurilor, majoritatea primăriilor reuşind cu greu să asigure finanţare pentru funcţionare şi pentru rezolvarea unor probleme urgente. Din acest motiv, pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene există discontinuităţi ale stării acestora între sectoarele din intravilanul municipiilor şi oraşelor şi restul porţiunilor din aceste drumuri. Aspectul privind lipsa fondurilor la nivelul fiecărei dintre aceste localităţi este în prezent şi mai important având în vedere că odată cu aplicarea legii salarizării unice, adoptată în acest an, sumele alocate de primari pentru investiţii vor fi diminuate. Evident, sunt şi alte motive care contribuie la acest lucru: lipsa specialiştilor din aparatul de specialitate al primăriilor, alte domenii prioritare de investiţii etc. Starea proastă a drumurilor într-o zonă descurajează investitorii şi turiştii, creează disconfort şi afectează securitatea în trafic”, a explicat Cadariu.

 

Cadariu speră ca acest proiect de lege să fie susţinut de toţi parlamentarii din judeţul Suceava

De asemenea, prin această iniţiativă legislativă se prevede posibilitatea ca, la solicitarea expresă a consiliilor locale care au posibilităţi financiare mai mari, anumite secţiuni de drum naţional sau judeţean din intravilanul lor să poată trece în administrarea localităţilor. Cadariu speră ca acest proiect de lege să fie susţinut, în vederea adoptării lui, de toţi parlamentarii din judeţul Suceava.

”Sunt încrezător că acest lucru este posibil întrucât există de acum un precedent: aproape toţi parlamentarii suceveni, cu o singură excepţie, au susţinut proiectul legislativ privind preluarea la datoria publică a sumei de 17.261.739,95 de euro, parte din împrumutul extern contractat, cu garanţia statului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de către Consiliul Judeţean Suceava, în asociere cu un număr de 60 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava, de la Deutsche Bank AG Londra, pentru finanţarea Programului <Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava>”, a încheiat senatorul PNL de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadariu propune ca sectoarele de drumuri naţionale din intravilanul municipiilor să treacă în administrarea Ministerului Transporturilor.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cadariu propune ca sectoarele de drumuri naţionale din intravilanul municipiilor să treacă în administrarea Ministerului Transporturilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei