Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2017 - Anul XXII, nr. 174 (6590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 3 – 9 august

Festivalul „Naţiunea Poeţilor”

Consiliul Judeţean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina” organizează, în intervalul 4-7 august a.c., cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Naţiunea Poeţilor”, manifestare itinerantă care se va desfăşura la Gura Humorului (Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina - vineri, 4 august, ora 16.00), Corlata (Căminul Cultural - sâmbătă, 5 august, ora 15.00) şi Suceava (Centrul Pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene - luni, 7 august, ora 14.00). La festivalul care a avut ca acţiune premergătoare editarea şi lansarea antologiei „Poezia care cântă” (în cadrul primei ediţii a Festivalului „Bucovina Acoustic Park”, care a avut loc la Vatra Dornei în perioada 7-9 iulie a.c.) vor participa poeţii evrei Menachem M. Falek şi Hamutal Bar-Yosef.

 

Târgul Meşterilor Populari

La Muzeul Satului Bucovinean din municipiul Suceava se va desfăşura, în perioada 4-6 august, cea de-a XXII-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari. La eveniment sunt aşteptaţi să participe meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării, precum Bucovina, Maramureş, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat şi Transilvania. Vizitatorii prezenţi la târg vor putea achiziţiona porturi populare, ceramică, podoabe, împletituri, obiecte din lemn. În cadrul manifestării vor avea lor spectacole folclorice susţinute de artişti din Bucovina, dar şi de invitaţi speciali precum Diana Matei şi Taraful Cleante. Târgul Meşterilor Populari va fi deschis pentru vizitare între orele 9:00-21:00.

 

Târg de antichităţi şi promoţii de vară, în weekend, la Iulius Mall

Sfârșitul de săptămână aduce noi opţiuni de petrecere a timpului liber pentru clienţii Iulius Mall Suceava: târg de antichităţi şi sesiuni de shopping la promoții estivale de până la 70%.

Pasionaţi de antichităţi? În acest weekend sunteţi aşteptaţi la Iulius Mall, acolo unde zeci de cunoscători în domeniu îşi vor etala preţioasele colecţii. Târgul de Antichităţi va avea loc la parterul mallului, de vineri până duminică inclusiv, şi va fi locul ideal de unde cei interesaţi vor putea achiziţiona piese unicat sau rare, dar şi numeroase obiecte a căror frumuseţe a sporit odată cu trecerea timpului. Bijuterii, ceasuri de colecție, viniluri, aparate foto vechi, obiecte vintage, numismatică, filatelie, icoane, argintărie, piese de mic mobilier, tablouri, statuete, cărți şi multe altele piese peste care timpul şi-a pus frumos amprenta vor putea fi admirate la Târgul de Antichităţi. Dacă vă aflaţi în căutarea unui cadou unic, cu o poveste interesantă, sau pur şi simplu îndrăgiţi obiectele cu dichis şi parfum de altădată, sunteţi invitați la târg.

Încă mai aveţi timp să profitaţi de prețurile topite de vară afișate de magazinele din Iulius Mall Suceava. Indiferent dacă vreți să fiți în ton cu moda sau vă pregătiți bagajul pentru concediu, aveți acum ocazia să descoperiți reduceri de până la 70%, în magazinele voastre preferate. Oferte tentate sunt la articolele de îmbrăcăminte, încălţăminte, bijuterii, accesorii, parfumuri, cosmetice şi multe altele. Catalogul complet al promoțiilor este disponibil pe pagina de Facebook și pe site-ul Iulius Mall Suceava.

 

Thet - savoarea îngheţatei thailandeze, în food court Iulius Mall Suceava

Thet s-a deschis recent în food court Iulius Mall Suceava, spre încântarea celor care iubesc să se delecteze cu îngheţată gustoasă şi cât mai naturală. Pe lângă răsfăţul papilelor gustative, clienţii au parte şi de un spectacol vizual, prin tehnicile inedite de preparare a îngheţatei thailandeze. Fiecare desert este pregătit chiar în faţa cumpărătorului, pe o „plită” specială, la o temperatură de până la –35 de grade Celsius. Mai exact, ingredientele naturale, adică lactatele şi fructele felurite, sunt zdrobite, frământate şi îngheţate în acelaşi timp, până când ajung la textura perfectă. Pentru că este proaspăt făcută, îngheţata Thet nu conţine conservanţi, amelioratori sau alţi aditivi, fiind sănătoasă şi gustoasă. „Clienţii pot alege din numeroase sortimente apetisante şi cremoase, pe care le pot combina aşa cum îşi doresc: fructe de pădure, banană, ananas, pepene galben, portocală, lămâie, dar şi alte arome îndrăgite de cei mici şi cei mari. În plus, pentru ca savoarea să fie desăvârşită, clienţii Thet pot opta pentru o varietate de toppinguri. Îţi este poftă de o îngheţată delicioasă? Te aşteptăm la Thet din food court Iulius Mall Suceava, să descoperi bucuria de a savura o îngheţată thailandeză proaspăt făcută sub ochii tăi”, au spus organizatorii.

 

Duminică, 6 august

Festivalul-concurs de toacă pentru copii şi tineret „Lemnul sfânt care cântă”, la Dumbrăveni

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina” (CCB) - Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CCPCT) Suceava, Arhiepiscopia Ortodoxă a Sucevei şi Rădăuţilor, Protopopiatul Suceava 1 - Parohia Dumbrăveni 1 şi Primăria Dumbrăveni organizează duminică, 6 august a.c., începând cu ora 14.00, la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Dumbrăveni, cea de-a VI-a ediţie a Festivalului-concurs de toacă pentru copii şi tineret „Lemnul sfânt care cântă”. Iniţiatorul acestui concurs este preotul paroh Vasile Ioniţă, meşter popular recunoscut pentru arta sculpturii în lemn, care, în dragostea sa neţărmurită faţă de copii, a găsit soluţia de a-i aduce în biserică. Evaluarea concurenţilor (care se vor prezenta în costum tradiţional local) va fi făcută de un juriu de specialitate format din preoţi-profesori, muzicologi şi etnografi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei