Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2017 - Anul XXII, nr. 174 (6590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Din fonduri elveţiene

Primăria Suceava semnează luni contractul pentru dotarea cu maşini electrice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Municipalitatea suceveană devine unul dintre principalii susţinători ai transportului ecologic, dotându-se cu autovehicule electrice, dar şi cu autoutilitare electrice pentru departamentele care se ocupă de tot felul de lucrări.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat că, după 11 luni de licitaţie (septembrie 2016 – august 2017), a doua, pentru că prima licitaţie a fost pornită în februarie 2016  şi anulată în iulie, pentru că era un singur ofertant, neeligibil, în sfârşit poate fi semnat contractul pentru autoturisme electrice.

„Luni, pe 7 august, vom semna contractul cu SC Grădinariu Import Export SRL pentru 11 vehicule electrice Peugeot Ion şi 2 furgonete electrice Peugeot Partner.

La cele 11 autovehicule electrice valoarea de achiziţie, pe bucată, este de 92.655 lei fără TVA, iar la furgonetele electrice de 157.657 lei, fără TVA. Acestea vor fi folosite de primărie şi de serviciile din subordine”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava.

Un alt lot de maşini electrice scos la licitaţie, autoutilitare - o automăturătoare electrică şi o autocisternă electrică, are  doi ofertanţi, încât este foarte probabil că se  vor depune contestaţii.

„Până la sfârşitul anului vor sosi primele patru vehicule electrice, cele două furgonete şi două autoutilitare, dacă nu ne blocăm în contestaţii. Este un proiect pe fonduri elveţiene, cu o procedură de licitaţie greoaie, dar mai bine mai târziu decât deloc”, a adăugat Lucian Harşovschi.

Acordul pentru implementarea proiectului „Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, finanţat prin programul de cooperare româno-elveţian, a fost semnat în iulie 2015.

Valoarea totală a proiectului este de 13 milioane de lei, adică aproximativ trei milioane de euro, din care 8,572 milioane de lei reprezintă contribuţia elveţiană, nerambursabilă.

Proiectele propuse spre finanţare de Primăria Suceava au fost depuse în septembrie 2011.

În paralel, municipalitatea suceveană implementează un alt proiect, de montare a 28 de puncte de încărcare a maşinilor electrice, în mai multe puncte cheie ale oraşului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava semnează luni contractul pentru dotarea cu maşini electrice.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava semnează luni contractul pentru dotarea cu maşini electrice5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei