Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2017 - Anul XXII, nr. 174 (6590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un elev de la Colegiul „Petru Rareș” a fost ales vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor

Joi, 3 August 2017 (16:23:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava va avea un reprezentant în biroul executiv al Consiliului Național al Elevilor (CNE) în persoana lui Ciprian Tuchiluș, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, adolescentul fiind ales în cadrul Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor, de la Buzău.

Electoratul a fost format din președinții consiliilor județene sau delegați, Ciprian având al doilea cel mai mare număr de voturi dintre cei nouă candidați pentru cele șase funcții de vicepreședinte.

Ciprian este în clasa a XI-a, din 2016 fiind și președinte al Consiliului Județean al Elevilor Suceava.

„Am avut emoții foarte mari, mi-am dorit mult să reușesc. Contracandidații mei au fost foarte bine pregătiți. Mandatul este pentru un an de zile, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. Totodată, vreau să continui și mandatul de la Consiliul Județean”, a arătat Ciprian.

Parcursul adolescentului în cadrul Consiliului Elevilor a fost progresiv, începând cu funcția de Avocatul Elevului în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, mai apoi vicepreședinte în cadrul CȘE „Petru Rareș”, director PR și comunicare în cadrul Consiliului Județean al Elevilor Suceava, iar mai apoi președinte al Consiliului Județean al Elevilor Suceava.

„Sunt de părere că cea mai mare structură de reprezentare a elevilor are nevoie de rigurozitate și eficiența. Consider că sunt o persoană directă, care nu se ascunde să își împărtășească ideile celorlalți, iar cel mai important, consider că cel mai bine mi se potrivește sintagma <scurt și la obiect>”, a arătat Ciprian.

Pentru mișcarea de reprezentare externă a CNE, tânărul dorește să militeze pentru un regulament unic pentru toate unitățile de învățățământ preuniversitar din România, bineînțeles luând în calcul natura liceului: teoretic, profesional, tehnic, confesional sau vocațional, pentru a elimina abuzurile și nerespectarea legilor în vigoare. Mai mult de atât, dorește să sporească atenția instituțiilor statului la nivel local cu privire la activitatea Consiliilor Județene ale Elevilor, pentru a spori calitatea sistemului de învățământ din România,

În discursul de candidatură, Ciprian a mai menționat că dorește să facă cunoscută activitatea Consiliului Național al Elevilor și a consiliilor județene, singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național. 

În cadrul evenimentului de la Buzău s-a ales și noua conducere națională a elevilor, noul președinte fiind eleva Ioana Băltărețu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un elev de la Colegiul „Petru Rareș” a fost ales vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor.
 Vizualizări articol: 2275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un elev de la Colegiul „Petru Rareș” a fost ales vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei