Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2017 - Anul XXII, nr. 174 (6590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interes scăzut

Elevii romi nu se înghesuie să urmeze liceul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceele sucevene au pus la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu de etnie romă peste 500 de locuri în clasa a IX-a, la toate profilurile şi specializările, chiar şi la clasele de învăţământ profesional. Cu toate acestea, marea majoritate a locurilor destinate elevilor romi vor rămâne neocupate, având în vedere că interesul acestora de a se înscrie la liceu a fost extrem de scăzut, doar 31 de elevi înscriindu-se pe cele 514 locuri disponibile.

110 locuri sunt în clasele de învăţământ profesional.

Dintre cei 31 de elevi admişi, şapte au intrat la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, câte patru la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni (unul la învăţământ profesional) şi Colegiul de Industrie Alimentară Suceava (din care trei la profesională), câte trei vor fi elevi ai Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, câte doi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava (la clase profesionale) şi câte unul la CN „Ştefan cel Mare” Suceava şi CNI „Spiru Haret” Suceava.

 

Elevii preferă să nu-şi dezvăluie originea

Statisticile din ultimii ani arată că elevii de etnie romă nu sunt interesaţi de locurile special rezervate pentru ei. An de an, nici măcar un sfert din aceste locuri nu sunt ocupate.

Însă dezinteresul pentru acestea poate fi justificat de faptul că absolvenţii de gimnaziu romi preferă să nu-şi dezvăluie etnia şi să candideze la rând cu ceilalţi elevi la repartizarea în licee. Procedează astfel pentru a nu fi discriminaţi, numărul înscrişilor la liceu fiind de fapt mai mare. O altă cauză a numărului mic de elevi care se înscriu pe aceste locuri poate fi şi lipsa de informare cu privire la avantajele de la admiterea la liceu.

În conformitate cu metodologia de admitere în învăţământul liceal şi profesional, la nivelul judeţului, pentru candidaţii de etnie romă absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost alocate în clasele a IX-a câte două locuri suplimentare, peste numărul de locuri acordat prin planul de şcolarizare, la toate specializările liceelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii romi nu se înghesuie să urmeze liceul.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii romi nu se înghesuie să urmeze liceul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei