Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2017 - Anul XXII, nr. 174 (6590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Ciocăneşti

A XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului, organizat de Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti sub egida Consiliului Judeţean Suceava prin Centrul Cultural „Bucovina”, se va desfăşura, în intervalul 12-15 august, după următorul program:

Sâmbătă, 12 august, la ora 7,00, se va da startul primei manşe a concursului de pescuit. La ora 11,00, va avea loc deschiderea Târgului Artizanilor, o oră mai târziu fiind programat la Casa de Cultură “Florin Gheucă” simpozionul “Provocările acvaculturii moderne”. La ora 14,00 va fi vernisată expoziţia de acuarelă “Bistriţa Aurie” semnată de artistul plastic Radu Bercea, iar la ora 15,00 vor pleca plutele pe Bistriţa Aurie. La ora 20,00 va începe spectacolul de muzică şi poezie dedicat pescarilor, în care vor evolua Sorin Poclitaru, Mihăiţă Rusu, Ştefania Iacob şi Nicu Alifantis, la ora 21,30 urmând a fi aprins şi focul de tabără.

 

Un monument dedicat lui Ştefan cel Mare va fi dezvelit la Ciocăneşti

Duminică, 13 august, la ora 7,00, se va da startul manşei a doua a Concursului Naţional de Pescuit, iar la ora 9,00 va începe ascensiunea în munţii Suhard, cu popasuri la Mănăstirea “Sfânta Cruce” şi la stânele turistice. Programul va continua, de la ora 14,00, cu vernisajul expoziţiei cu lucrările de pictură tradiţională pe sticlă realizate de câştigătorii ediţiei a V-a a concursului “Tradiţie – valoare sacră”, în tabăra de artă plastică organizată la Ciocăneşti, în perioada 7-11 august. Lucrările au fost realizate sub îndrumarea pictoriţei Maria Constantinescu, membră a Academiei Burkhart din Roma şi a Academiei de Arte Tradiţionale din România. După ce la ora 14,30 râul Bistriţa Aurie va fi populat cu păstrăv de către medicul veterinar Petrea Dulgheru şi angajaţii SC Păstrăvul Auriu Vatra Dornei, pescarii care au obţinut cele mai mari capturi la concursul de pescuit vor fi premiaţi.

Deschiderea Festivalului Naţional al Păstrăvului este programată pentru ora 16,00, cu dezvelirea monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, urmată de sceneta “Ştefan cel Mare”, interpretată de enoriaşii parohiei Botoş, şi de alocuţiunile invitaţilor.

Primarul Radu Ciocan a precizat: „Legendele spun că ciocăneştenii au fost armurierii marelui Ştefan. Este normal să existe un monument a lui Ştefan cel Mare şi la Ciocăneşti, aceasta fiind o dorinţă mai veche a localnicilor. Toate manifestările pe care le desfăşurăm aici, de câţiva ani, sunt gândite să poarte amprenta lui Ştefan cel Mare. Fiind şi sat cultural al României, considerăm că trebuie să dăm un exemplu pentru alte localităţi. Anul trecut, pe 13 august, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a sfinţit locul, şi după un an dezvelim monumentul”.  

În cadrul spectacolului “Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii” vor evolua Grupul Folcloric “Dor Bucovinean” din Siret, Ansamblul “Floricică de la munte” din Piatra Neamţ, Grupul folcloric”Flori de măr” din Râşca, solistele Laura Maria Niculiţă şi Laura Erhan. Seara se va încheia cu recitalul invitatului de onoare Grigore Leşe şi focul plăieşilor.

 

De la hapuc la oină

Luni, 14 august, de la ora 8,00, va începe acţiunea de ecologizare a râului Bistriţa Aurie, urmată, de la ora 11,00 de manifestarea sportivă „De la hapuc la oină” (Ediţia a III-a), care se va desfăşura pe stadionul “Suhardul”. La ora 15,00 plutele vor pleca din nou pe Bistriţa Aurie. De la ora 19,00, spectacolul “Ridică-te Ştefane şi vezi-ţi fiii” va începe cu un program de cântece patriotice realizat de Andrei Păunescu, Ansamblul etno folcloric “Ştefan Vodă” din Căpriana, Republica Moldova, Tudor Ungureanu, Ovidiu Purdea Someş şi taraful, Călin Brăteanu şi Grupul vocal “Bucovina” şi se va termina cu un foc de tabără.

 

La hram cu voie bună

Marţi, 15 august, la ora 8,00, va fi oficiată Sfânta Liturghie în toate bisericile din satele comunei Ciocăneşti, iar la ora 13,00 se va da startul concursului gastronomic. În cadrul spectacolul folcloric „La hram cu voie bună” vor evolua soliştii Grigore Gherman, Angelica Flutur, Elisa Hechelciuc, Dănuţ Onoiu, Maria Mihali, Iulian Turcu, Andra Matei, Ana Maria Chiloti, Ansamblul folcloric “Ţărăncuţa” din Barnar, Republica Moldova, Marius Zgâianu, Mărioara Sigheartău, David şi Miruna Ţăran, Pamfil Roată, Ansamblul “Bistriţa Aurie”.

Închiderea festivalului va avea loc la ora 21.30, cu un foc de tabără. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.
 Vizualizări articol: 1781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei