Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 aug 2017 - Anul XXII, nr. 174 (6590)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici consideră că Petre Daea este cel mai performant ministru al Agriculturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici consideră că atacurile deputatului PNL Ioan Balan la adresa ministrului Agriculturii, Petre Daea, demonstrează că parlamentarul liberal „suferă de nebăgare de seamă”. Emanuel Havrici a precizat că „este ridicol” să ataci cel mai performant ministru al Agriculturii, care este apreciat inclusiv de partenerii europeni ai României pentru măsurile de absorbţie a fondurilor comunitare și de dezvoltare a unei agriculturi performante. „Asta în condiţiile în care se poate face o comparaţie pe cifre cu miniştrii care au rămas în atenţia românilor prin neplata la timp a subvenţiilor sau modul în care au <gestionat gripa aviară>”, a spus Emanuel Havrici după ce Ioan Balan a spus că ministrul Agriculturii este vinovat de faptul că românii consumă produse de proastă calitate.

Emanuel Havrici spune că în calitatea de membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură şi Servicii Conexe din Camera Deputaţilor vrea să-i explice deputatului liberal că în mandatul actualului ministru plata subvenţiilor pentru campania din anul 2017 s-a realizat până la data de 31 martie 2017 şi a fost autorizată la plată suma de 2,208 miliarde euro, faţă de 255,44 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului 2016. „În același timp s-a achitat subvenţia pentru acciza redusă la motorină restantă din anul 2016 şi cea din trimestrul I 2017, în valoare de 64 milioane euro. De asemenea, a fost refăcut şi s-a extins sistemul de irigaţie, s-au alocat prin bugetul de stat 683 milioane lei, astfel încât suprafaţa irigată a crescut de 2,7 ori faţă de 2016. Tot în mandatul actualului ministru al Agriculturii s-a asigurat apa gratuită până la staţia de punere sub presiune și s-a alocat suma de 90 milioane lei din bugetul de stat, fermierii urmând a se alimenta gratuit cu apa din canalele de irigaţie”, a mai spus deputatul PSD Suceava.

 

Emanuel Havrici: În mandatul lui Petre Daea a crescut absorbţia fondurilor europene

Emanuel Havrici a mai precizat că de când Ministerul Agriculturii este condus de Petre Daea a fost dezvoltat sistemul naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor, fiind alocate credite de angajament de 100 milioane lei din bugetul de stat, astfel încât suprafaţa protejată creşte de la 280.000 de hectare în 2016, la 835.000 de hectare în 2017.

Havrici a amintit că o altă măsură luată în domeniul agriculturii a fost punerea în aplicare a programului de susţinere pentru produse deficitare, „Programul tomate româneşti”, până în prezent plătindu-se opt milioane euro pentru 2.700 beneficiari, alte două milioane de euro fiind în curs de acordare pentru 673 de beneficiari.

Deputatul PSD de Suceava a subliniat că unul dintre cele mai importante aspecte este cel legat de creșterea absorbţiei fondurilor europene, în condiţiile în care au fost plătite deja peste 2,62 miliarde de euro din fonduri europene şi cu finanţări din bugetul naţional. Nu în ultimul rând, el a spus că în mandatul ministrului Petre Daea s-a acordat un sprijin pentru angajarea tinerilor în agricultură, având în vedere că angajatorul este scutit de plata tuturor obligaţiilor către stat dacă încheie contracte de angajare cu cel puţin trei tineri, cu vârsta sub 40 de ani. În final Emanuel Havrici și-a exprimat încrederea și convingere că „pregătirea de specialitate a domnului deputat Balan” în domeniul agriculturii îl va face pe acesta să aprecieze la adevărata valoare măsurile luate de ministrul Petre Daea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici consideră că Petre Daea este cel mai performant ministru al Agriculturii.
 Vizualizări articol: 3403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici consideră că Petre Daea este cel mai performant ministru al Agriculturii2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei