Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrare monumentală

Un monument de 15 tone şi 7 metri înălţime va fi ridicat în cinstea eroului Ioan Grosaru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O cruce-monument de 7 metri înălţime şi 15 tone va fi amplasată lângă mormântul sublocotenentului Ioan Grosaru din Păiseni - Cornu Luncii, căzut la datorie în 2007 într-o misiune de menţinere a păcii în Irak. Lucrările au fost deja demarate, pentru că monumentul trebuie finalizat până la comemorarea eroului la 10 ani de la trecerea în nefiinţă în condiţii tragice, comemorare care va avea loc în jurul datei de 21 septembrie a.c. Fondurile pentru monument vor fi asigurate de Primăria comunei Cornu Luncii.

Maistrul militar în rezervă Dumitru Davidel, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor, Filiala Suceava, omul de numele căruia se leagă tot ce s-a făcut în cei aproape zece ani pentru memoria lui Ioan Grosaru, face eforturi pentru ca momentul comemorării a zece ani de la moartea eroului să fie unul cu adevărat deosebit.

 

Promisiuni de sprijin financiar pentru mama lui Grosaru, precum şi pentru editarea unui volum de proză al acestuia

Pe lângă monumentul aflat în curs de amenajare, Dumitru Davidel a înaintat o listă cu propuneri către Statul Major General al Armatei Române, în care a solicitat respectuos sprijin financiar pentru organizarea momentului comemorativ. Acesta a primit răspuns favorabil din partea generalului Nicolae-Ionel Ciucă, care a promis sprijin concret la trei propuneri: contactarea primarului din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, în vederea acordării, dacă este cazul, a sprijinului necesar pentru definitivarea monumentului care se ridică în cinstea eroului, finalizarea demersurilor de editare a volumului de proză al lui Grosaru „Postament pentru o enigmă” şi asigurarea unei sume de bani pentru a organiza cele creştineşti în memoria eroului, dar şi pentru ca mama acestuia să-şi poată cumpăra lemne de foc, medicamente şi produse alimentare.

Generalul Ciucă a mai promis în răspunsul oficial că a reţinut în agenda proprie ca prioritate participarea la comemorarea care va avea loc în septembrie. Şeful Statului Major i-a transmis mulţumiri lui Dumitru Davidel pentru perseverenţa şi abnegaţia cu care se implică în activitatea de comemorare a eroilor chiar şi la venerabila vârstă de 80 de ani.

 

Grosaru, eroul care şi-a salvat camarazii

Ioan Grosaru provine dintr-o familie săracă, în total fiind şapte fraţi. O familie care a avut un destin tragic. Un frate mai mare al acestuia a murit într-un accident, pe Aeroportul Otopeni, tot ca militar. În 2007, mama şi surorile l-au pierdut şi pe Ioan. Pe 21 septembrie 2007, sublocotenentul Ion Grosaru se afla în misiune de patrulare în Irak, iar TAB-ul cu care se deplasa a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. TAB-ul a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul în interior, după ce a asigurat evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din TAB a explodat şi i-a curmat viaţa chiar lui Grosaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un monument de 15 tone şi 7 metri înălţime va fi ridicat în cinstea eroului Ioan Grosaru.
 Vizualizări articol: 3260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un monument de 15 tone şi 7 metri înălţime va fi ridicat în cinstea eroului Ioan Grosaru5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei