Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Oferte

Şcoli de vară instructive şi relaxante, pe teme variate, pentru elevii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva şcoli din judeţ îşi redeschid porţile pe perioada vacanţei de vară pentru elevii interesaţi de petrecerea timpului liber într-un mod amuzant, instructiv şi relaxant.

Peste 30 de unităţi de învăţământ din judeţ, chiar şi din mediul rural, desfăşoară în lunile iulie, august şi începutul lui septembrie proiecte intitulate „şcoli de vară”, o alternativă bună de a ocupa eficient timpul elevilor ai căror părinţi sunt foarte ocupaţi.

Oferta este diversificată, de la activităţi de învăţare a limbii engleze, activităţi de promovare a voluntariatului, de protejare a mediului înconjurător, de prevenire a delincvenţei juvenile, dezvoltare personală etc.

Obiectivele asumate de organizatori vizează dezvoltarea creativităţii şi imaginaţiei, dezvoltarea abilităţilor de lucru în echipă, a competenţelor de organizare şi socializare, dezvoltare personală etc.

 

Proiecte avizate de IŞJ

Proiectele propuse pentru şcolile de vară au fost evaluate în cadrul comisiei de evaluare a proiectelor educative a Inspectoratului Şcolar Suceava. Rezultatele finale pot fi accesate pe https://educatiafnonf.wordpress.com/. Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai ample proiecte desfăşurate în această vară de şcolile din judeţ.

„Şcoala de vară humoreană – 2017” este proiectul Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Gura Humorului, de sprijin pentru elevii capabili de performanţă înaltă prin activităţi creative şi recreative. 106 elevi sunt vizaţi în proiect.

111 elevi vor fi implicaţi în „Şcoala de vară recreativă”, de la Şcoala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului, de la finele acestei luni. Proiectul are în vedere implicarea elevilor în activităţi recreative şi de timp liber.

„Şcoala de vară de matematică Vasile Valter Olaru” se va desfăşura la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi în această săptămână, având ca obiectiv dezvoltarea competenţelor matematice necesare reuşitei în învăţământul superior. 60 de elevi vor participa la activităţi.

În perioada 1-20 august, Asociaţia „Mereu tineri”, în colaborare cu Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” Suceava şi Şcoala Nr. 10 Suceava, propune proiectul „Mâini dibace, minţi agere”. Activităţile sunt proiectate pentru 50 de elevi, fiind programate în perioada 1-20 august.

Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului organizează, pentru 100 de elevi, ”Creaţie şi recreaţie”, tot în luna august. Şcoala are în vedere dezvoltarea abilităţilor de viaţă prin valorificarea aptitudinilor artistice ale elevilor. 

„O zi din viaţa mea la ţară/O zi din viaţa mea la oraş” implică 55 de elevi şi se va desfăşura în intervalul 28 iulie – 9 august, la iniţiativa Grădiniţei Speciale Fălticeni, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, Şcoala „Ion Irimescu” Fălticeni, Şcoala „Mihail Sadoveanu” Fălticeni, Asociaţia „Euroşansa for Life” Fălticeni. Proiectul urmăreşte dezvoltarea competenţelor cultural artistice.

„Dezvoltare personală prin sport” este tot un proiect amplu, organizat de Liceul cu Program Sportiv Suceava, în perioada 14-18 august, la care sunt aşteptaţi 120 de elevi.

La „Şcoala bobocilor”, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, sunt aşteptaţi 180 de elevi. Proiectul presupune familiarizarea elevilor din clasa a IX-a cu mediul educaţional de la liceu, urmând să se desfăşoare în perioada 28 august – 8 septembrie. Printre cursurile propuse amintim „Dezvoltare personală prin teatru”, „Music star”, „Speacking & debating”, „Cafeneaua boboceilor”, „Jocuri în aer liber pentru bobocei”, „Matematică sau gramatică prin joc” etc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoli de vară instructive şi relaxante, pe teme variate, pentru elevii suceveni.
 Vizualizări articol: 3650 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoli de vară instructive şi relaxante, pe teme variate, pentru elevii suceveni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei