Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită oficială

Ambasadorul Republicii Belarus în România vrea o colaborare cu autorităţile sucevene în domeniul împăduririlor de terenuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambasadorul Republicii Belarus în România, Excelenţa Sa Andrei Grinkevich, le-a propus autorităţilor sucevene o colaborare în domeniul împăduririlor de terenuri. Ambasadorul Republicii Belarus s-a aflat ieri într-o vizită la Prefectura Suceava pentru a discuta cu autorităţile locale şi judeţene, precum şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri perspectivele de dezvoltare a unor relaţii bilaterale între cele două ţări. Andrei Grinkevich a fost primit de prefectul judeţului Sucevei, Mirela Adomnicăi, alături de care s-au aflat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc şi viceprimarul Lucian Harşovschi. La întâlnire au mai participat rectorul Universităţii “Ștefan cel Mare” Suceava,  prof. univ. dr. Valentin Popa, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, directorul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava,  Lucian Gheorghiu, precum şi reprezentaţi ai mediului de afaceri, printre care preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România, filiala Bucovina,  Ovidiu Ilisei.

În cadrul discuţiilor, ambasadorul din Belarus şi-a exprimat  bucuria de a se afla în judeţul Suceava şi dorinţa ca întrevederea să constituie bazele unor colaborări reale. Excelenţa Sa Andrei Grinkevich a făcut, apoi, o prezentare pe larg a ţării sale în plan economic, cultural, educaţional şi industrial, precizând că domeniile cele mai bine dezvoltate în Belarus sunt  educaţia, IT-ul, sănătatea şi turismul.

La rândul lor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc şi viceprimarul Lucian Harşovschi au vorbit despre  cele mai importante caracteristici şi puncte de interes ale judeţului, în special din municipiul Suceava, exprimându-şi deschiderea spre colaborarea instituţiilor pe care le reprezintă.

În acelaşi timp, rectorul Universităţii Suceava, Valentin Popa, a precizat că instituţia pe care o conduce nu are în momentul de faţă colaborări cu nici o instituţie similară din Republica Belarus şi şi-a exprimat dorinţa unei vizite în ţara respectivă, pentru  a vedea potenţialul de colaborare care există.

În cuvântul său, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, a spus că instituţia sa este interesată de o colaborare în domeniul arheologiei, în special pe partea de restaurare a lemnului şi textilelor arheologice. Emil Ursu şi-a arătat disponibilitatea pentru organizarea unor schimburi de expoziţii, în special, foto-documentare.

 

Ambasadorul Republicii Belarus vrea să revină la Suceava pentru a concretiza propunerile de parteneriat

La finalul întâlnirii, Ambasadorul Republicii Belarus în România, Andrei Grinkevich, a declarat că va  reveni „cu drag” la Suceava, pentru a concretiza propunerile prezentate în cadrul întâlnirii, respectiv relaţiile de cooperare şi colaborare.

După discuţiile cu Ambasadorul Republicii Belarus în România, prefectul Mirela Adomnicăi a remarcat în mod deosebit propunerea acestuia cu privire la stabilirea unei colaborări în domeniul împăduririlor de terenuri. Mirela Adomnicăi consideră că întâlnirea de la Suceava a fost una reuşită, în care reprezentanţii instituţiilor sucevene prezenţi la discuţii au început deja procedurile pentru stabilirea unor colaborări cu parteneri din Belarus. „În privinţa mediului de afaceri, cel puţin în domeniul prelucrării lemnului au existat intenţii serioase exprimate în dorinţa unei colaborări. Din discuţiile purtate cu domnul Ambasador, interesantă mi s-a părut propunerea dumnealui de a colabora în zona de împăduriri. Cu această ocazie am aflat că Republica Belarus exportă puieţi de brad în Țările Nordice, că există o colaborare foarte bună în această zonă, şi mi s-a părut relevant şi pentru judeţul Suceava, având în vedere că suprafaţa împădurită a judeţului este de peste 50% la sută, dar  şi unele probleme pe care le-am avut cu împăduririle în zonă”, a declarat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambasadorul Republicii Belarus în România vrea o colaborare cu autorităţile sucevene în domeniul împăduririlor de terenuri.
 Vizualizări articol: 1695 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ambasadorul Republicii Belarus în România vrea o colaborare cu autorităţile sucevene în domeniul împăduririlor de terenuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei