Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Coregrafii sociale: conectivitate relațională în plan personal și social prin dansuri africane”, la USV

Marţi, 18 Iulie 2017 (14:27:44)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioada iulie-septembrie 2017, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va desfășura un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (90%) si USV (10%), în colaborare cu Centrul Național al Dansului București, cu titlul „Coregrafii sociale: conectivitate relațională în plan personal și social prin dansuri africane”. Acesta este coordonat de dr. Tudor Bălinișteanu (Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării).

Proiectul explorează relația dintre viața socială, arta dansului și spiritualitate în dansurile contemporane africane, prin crearea unui spectacol de dans interpretat de nouă artiști (trei din Columbia, trei din România și câte unul din Egipt și Elveția, urmând ca al nouălea sa fie selectat ulterior), sub îndrumarea a doi specialiști din Axis Syllabus, Natalie Cohen (SUA) și Emma Damarise Ste. Marie (Canada), în colaborare cu coregrafa Carmen Coțofană, de la CNDB.

Proiectul urmărește, de asemenea, crearea unei baze pentru proiecte ulterioare comune, având ca parteneri Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Centrul Național al Dansului București și comunitatea internațională Axis Syllabus. Spectacolul rezultat în urma activităților desfășurate în cadrul proiectului va fi prezentat de trei ori în Suceava și o dată în București, la sfârsitul lunii septembrie 2017.

Potrivit reprezentanților USV, „activitățile proiectului vor promova ideea că sentimentele de participare la o experiență estetică comună, de apartenență la un spațiu estetic comun, și de plăcere estetică, induse prin dansurile africane, contribuie la dezvoltarea unei experiențe care să inducă starea de bine atât a dansatorilor, cât și a spectatorilor”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Coregrafii sociale: conectivitate relațională în plan personal și social prin dansuri africane”, la USV.
 Vizualizări articol: 1924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Coregrafii sociale: conectivitate relațională în plan personal și social prin dansuri africane”, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei