Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj

Închisoare cu executare pentru doi infractori periculoşi din Șcheia, care au atacat doi poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi din Șcheia implicaţi în mai multe fapte de furt şi violenţe au primit condamnări aspre, cu executare, pentru un grav caz de ultraj petrecut în luna februarie a acestui an, în care au fost victime doi poliţişti care au intervenit pentru a aplana un conflict. Cei doi au primit pedepse de 3 ani, respectiv 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru ultraj, cu precizarea că ambii sunt recidivişti. Sentinţa a fost dată de Judecătoria Suceava şi poate fi atacată cu apel. Cei doi inculpaţi, Marius Nicolae Darie şi Cezar Nicolae Oancea, se află după gratii, arestaţi preventiv, iar măsura a fost menţinută de Judecătoria Suceava.

 

Atacul asupra poliţiştilor

Conform anchetei Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pe 2 februarie a.c.,  o patrulă formată din doi poliţişti a fost chemată pentru a interveni la locuinţa unei persoane care a reclamat că este agresată de Marius Nicolae Darie, într-un conflict mai vechi între familiile de romi din Șcheia. Ceea ce trebuia să fie o intervenţie simplă s-a complicat rapid pentru poliţişti. Din scenariul conturat de procurori a rezultat că Marius Nicolae Darie  s-a opus încătuşării şi l-a lovit pe unul dintre poliţişti cu pumnul în zona feţei, după care l-a muşcat de omoplat. Leziunile suferite au avut nevoie pentru vindecare de 2-4 zile de îngrijiri medicale.

Cezar Nicolae Oancea, prietenul lui Darie, i-a sărit în apărare şi a început să-l tragă de uniformă pe celălalt poliţist, încercând astfel să-i creeze un avantaj lui Darie. Mai multe, Oancea a scos şi un aparat cu electroşocuri, cu intenţia de a-l lovi pe poliţist.

Având în vedere gravitatea faptei, dar şi faptul că cei doi erau şi la acea dată recidivişti, procurorii au solicitat arestarea preventivă a ambilor.

Marius Nicolae Darie a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru ultraj, însă, fiind în stare de recidivă, a ajuns la un total de 3 ani de închisoare. Celălalt inculpat a primit un total de 2 ani şi 4 luni de închisoare, tot în condiţiile în care mai avea o „coadă”.

În acelaşi dosar a mai fost condamnată cu suspendare pentru complicitate la ultraj şi o a treia inculpată, Claudia Serbia Oancea.

 

Faptele grave ale lui Marius Nicolae Darie

Marius Nicolae Darie mai are la activ condamnări pentru furt şi tâlhărie şi este trimis în judecată pentru o faptă de viol în grup deosebit de gravă. În noaptea de 18 spre 19 septembrie 2016, o femeie în vârstă de 59 de ani a fost violată în grup de faţă cu soţul său. Cei doi soţi au fost luaţi cu forţa din faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei şi urcaţi într-o maşină, în miez de noapte. Violul s-a petrecut pe un câmp, cei doi soţi fiind bătuţi, iar femeia şi violată.

După şase luni de anchetă, poliţiştii judiciarişti i-au pus sub acuzare pe cei patru autori. Atunci, doar unul dintre ei mai era în libertate, restul fiind arestaţi în alte dosare, cum este şi cazul lui Marius Nicolae Darie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu executare pentru doi infractori periculoşi din Șcheia, care au atacat doi poliţişti.
 Vizualizări articol: 4358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Închisoare cu executare pentru doi infractori periculoşi din Șcheia, care au atacat doi poliţişti3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei