Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deblocare

Flutur anunţă reînceperea lucrărilor la magistrala de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat, ieri, că Transgaz reîncepe lucrările pentru construcţia magistralei de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei. Gheorghe Flutur a precizat că Transgaz a semnat deja ordinul de începere a lucrărilor pentru finalizarea tronsonului de la Câmpulung la Pojorâta, urmând ca în perioada următoare să fie începută investiţia şi din această comună către Vatra Dornei. Șeful administraţiei judeţene a explicat că o parte din lucrările la magistrala de gaz de la Câmpulung Moldovenesc la Pojorâta au fost realizate, însă investiţia a fost oprită de Transgaz în anul 2013. „Lucrările vor reîncepe pentru a finaliza tronsonul de la Câmpulung Moldovenesc la Pojorâta, pe o porţiune de 9,256 de kilometri. În acelaşi timp urmează să fie făcută şi o revizie la lucrările care deja au fost realizate”, a spus Flutur. El a adăugat că magistrala de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei va fi construită după ce Guvernul va emite hotărârea prin care terenul forestier pe care urmează să treacă investiţia va fi scos din circuitul silvic.

 

Transgaz are toate avizele pentru scoaterea terenului forestier din circuitul silvic

Șeful administraţiei judeţene a declarat că în momentul de faţă compania Transgaz a finalizat şi a depus la Guvern documentaţia cu toate avizele necesare pentru scoaterea din circuitul silvic a terenului pe unde va trece magistrala de gaz metan către Vatra Dornei. „Este extrem de important că în sfârşit se reiau lucrările pentru construcţia magistralei de gaz către municipiul Vatra Dornei. A durat foarte mult procedura pentru scoaterea din circuitul silvic a terenului forestier şi ajungerea la o înţelegere între Romsilva şi Transgaz, discuţii pe care le-am mediat începând cu mijlocul anului trecut. În cele din urmă s-au obţinut toate semnăturile şi avizele necesare, iar aici trebuie remarcate şi demersurile insistente făcute în acest sens de Primăria Vatra Dornei. Compania Transgaz are fondurile pentru această investiţie, iar acum depinde de Guvern să emită acea hotărâre pentru scoaterea terenului din circuitul silvic. Dar sunt convins că acest lucru se va întâmpla, atât timp cât Regia Naţională a Pădurilor şi Garda Forestieră au acceptat acest lucru”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a subliniat faptul că finalizarea construcţiei acestei magistrale de gaz metan este extrem de importantă pentru Vatra Dornei, în special pentru asigurarea agentului termic în acest municipiu.

Investiţia pentru construcţia conductei de gaz metan către Vatra Dornei, pe o lungime de 33 de kilometri, este parte a proiectului „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite până la acel moment prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorâta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan până la Vatra Dornei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur anunţă reînceperea lucrărilor la magistrala de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 2309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Flutur anunţă reînceperea lucrărilor la magistrala de gaz metan de la Câmpulung Moldovenesc la Vatra Dornei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei