Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iul 2017 - Anul XXII, nr. 160 (6576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Invazie de spaţii comerciale

Un nou centru comercial apare în Suceava şi va face concurenţă directă Bazarului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare complex comercial din Suceava, Bazarul, va avea o concurenţă puternică din partea unui investitor privat care, la doar câţiva paşi distanţă, va deschide un complex care se adresează aceluiaşi segment de piaţă, dar care pune la dispoziţie un spaţiu mult mai modern şi atractiv.

Egros, companie care deţine în Iaşi cel mai mare complex comercial din zona Moldovei şi unul dintre cele mai mari din ţară, urmează să deschidă la Suceava o investiţie similară, în fosta zonă industrială, adică „în coasta” Bazarului şi a Shopping City Suceava.

 

Fostele hale de producţie de mobilă, transformate în spaţii comerciale

Transformarea fostelor unităţi de producţie ale celebrului Mobstrat (fabrica de mobilă care în perioada de glorie avea 5.500 de angajaţi) în spaţii comerciale a început deja, cele două hale, una de 14.000 de mp şi cealaltă de 4.000 de mp, urmând să fie unite între ele cu o nouă construcţie, de 2.000 de mp, cu stâlpi şi grinzi metalice cu panouri sandwich.

În total, noul complex comercial va avea o suprafaţă desfăşurată de 20.200 de mp, clădirea urmând să fie funcţională pe două niveluri – parter plus etaj parţial, având o înălţime de 8,80 m la cornişă şi 8,02 m la coamă.

În hala mare, pe 8.000 de mp urmează să funcţioneze aproape 600 de standuri plus 10 spaţii comerciale cu suprafeţe mai mari, o zonă de mese de 300 de mp, dar şi spaţii administrative, pe 424 de mp, dar la etaj. De remarcat faptul că aproape 4.400 de mp sunt alocaţi pentru circulaţia clienţilor, ceea ce înseamnă holuri spaţioase, nu alei înguste, printre care abia te strecori, precum în unele zone din Bazar.

În hala mică vor fi deschise 200 de standuri, pe o suprafaţă de 2.600 de mp, la etaj vor fi spaţii administrative pe 220 de mp, în vreme ce pentru circulaţie sunt alocaţi aproape 900 de mp.

Spaţiul construit între cele două clădiri existente va da posibilitatea deschiderii a altor 62 de standuri, dar şi a unor spaţii comerciale cu suprafeţe mai mari, precum şi a unei zone de mese, de 120 de mp. Pentru circulaţia clienţilor vor fi alocaţi aproape 210 mp.

În total, complexul de peste 20.000 de mp va găzdui aproape 850 de standuri comerciale, plus 12 spaţii comerciale de dimensiuni mai mari, două zone dedicate servirii de produse alimentare – asemănătoare „food-court”-urilor din malluri, cu o suprafaţă de 420 de mp, grupuri sanitare pe 130 de mp şi aproape 5.500 de mp dedicaţi circulaţiei clienţilor.

Autorizaţia de construire obţinută recent de beneficiarul investiţiei de pe Calea Unirii nr. 27, SC Egros Invest SRL Iaşi, pentru „modernizare, consolidare şi schimbare de destinaţie din hală industrială în pavilion administrativ şi spaţii comerciale”, indică drept termen de finalizare a construcţiei data de 29 mai 2019.

Cel mai probabil, însă, noul centru comercial îşi va începe activitatea chiar de anul viitor. În Iaşi, complexul Egros a luat locul celebrului Siraj, un fel de Rozita al meleagurilor bahluiene, care a ars în 2012.

 

Locurile de parcare şi accesul auto, probleme spinoase

Una dintre cele mai mari probleme legate de apariţia unui nou centru comercial în fosta zonă industrială a Sucevei este cea a traficului rutier, care şi aşa este mult îngreunat, cu toate măsurile luate până acum de administraţia locală.

Conform autorizaţiei de construire eliberată de Primăria Suceava, centrul comercial Egros va beneficia de servitute de trecere pe drumul din laterala dreaptă a Shopping City Suceava, pe unde se iese către Centru.

Rămâne de văzut cum se va face accesul auto al clienţilor la noul spaţiu comercial, dar şi către cele 508 spaţii de parcare care urmează să fie amenajate pe lateralele clădirii, conform autorizaţiei de construire.

Nu este exclus nici ca parcarea Shopping City Suceava să fie mai tentantă pentru clienţii celor 850 de standuri din Egros decât locurile de parcare proprii, care apar ca fiind distribuite de jur împrejurul clădirii, inclusiv în spate, departe de strada principală, situaţie care ar putea stârni nemulţumiri sau chiar stări conflictuale.

Rămâne de văzut care vor fi beneficiile şi/sau dezavantajele sucevenilor din această nouă investiţie în domeniul comercial, prezent în abundenţă în Suceava, în condiţiile în care vor fi create noi locuri de muncă, dar nu la un nivel superior de remunerare, dar se va crea şi o mai mare efervescenţă a traficului rutier într-o zonă cu mari probleme în această privinţă.

 

Proprietarul Egros, om de afaceri de succes, dar „invizibil”

Considerat de presa ieşeană un J.R. Ewing de Bahlui, Costel Rădeanu, proprietarul Egros - cel mai mare complex comercial din zona Moldovei, este „invizibil” pentru public, pentru că evită total să apară în presă, la TV sau în mediul online.

Dezvoltator imobiliar de succes, acesta a beneficiat din plin de dispariţia Sirajului care a ars în 2012, deschizând rapid un spaţiu comercial asemănător, cu peste 1.000 de standuri cu produse la preţuri mici, care s-a dovedit a fi mult mai atractiv decât ceea ce exista pe piaţă până atunci.

O particularitate a noului centru comercial o reprezintă delimitarea zonelor de comerţ pe culori, pentru a facilita clienţilor orientarea în imensul complex, în căutarea produselor dorite, dar şi introducerea zonelor de mâncare, asemănătoare celor din malluri, care a avut priză mare la public, în Iaşi. Cel mai probabil, centrul comercial Egros din Suceava va fi un frate mai mic al celui ieşean, reţeta succesului de acolo urmând să fie aplicată şi aici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou centru comercial apare în Suceava şi va face concurenţă directă Bazarului.
 Vizualizări articol: 15337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Un nou centru comercial apare în Suceava şi va face concurenţă directă Bazarului4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Centru comercial trimis de
(18 iul 2017, 13:15:44
Chiria va fi aproximativ ca in bazar dar condiții super moderne . Nu Vati saturat oare de mizerie si frig ? Bazarul arată ca dupa război si pasibil de incendiu , inundații etc , nu respecta nimic din punct de vedere PSI , Știați ? De ce oare toata lumea cand cineva face ceva modern corect dupa toate standardele si crează plus valoare , oferă locuri de Munca si impozite pentru comunitate este mereu criticat si se fac comentarii negative . Oare asa sunt toti sucevenii? Eu unul nu cred . Comparând cu ce au facut la iasi sigur va fi si aici un complex civilizat ceva civilizat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei