Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2017 - Anul XXII, nr. 142 (6558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultraj

Poliţiştii care au oprit un mopedist beat şi fără permis, atacaţi, loviţi şi ameninţaţi cu moartea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Frătăuţii Noi, a ajuns în arest pentru un noian de infracţiuni, cea mai gravă fiind cea de ultraj, faţă de poliţiştii care l-au urmărit în timp ce conducea un moped. Tânărul nu avea permis de conducere şi era băut, iar ce a urmat este şi mai grav: poliţiştii au fost ameninţaţi cu moartea, iar unul lovit cu pumnul în faţă, rezultă din ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cei care au instrumentat dosarul şi au propus arestarea sa preventivă.

Procurorii au arătat că în data de 24 iunie, în jurul orei 22.20, doi agenţi de poliţie, care se aflau în serviciu de control în trafic pe raza comunei Frătăuţii Vechi, au făcut semnal de oprire al unui moped care era condus de un tânăr care nu purta cască de protecţie. Tânărul nu a oprit iniţial, însă după o scurtă urmărire, cu Poliţia după el, a tras pe dreapta. Motoscuteristul a declarat că nu are asupra sa nici documentele personale şi nici pe cele ale mopedului. El a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând concentraţia de 0,50 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Din cercetări rezultă că tânărul, identificat în persoana lui Dănuţ Gheorghiţă Sofronie, din comuna Frătăuţii Noi, a devenit recalcitrant în momentul în care poliţiştii i-au solicitat să se urce în autospeciala lor, pentru a fi dus la Spitalul municipal Rădăuţi, unde să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

„În momentul în care lucrătorii de poliţie i-au solicitat acestuia să urce în autospeciala de poliţie pentru a fi condus la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării de probe biologice de sânge, suspectul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă a refuzat şi l-a lovit cu pumnul în faţă în zona maxilarului, partea stângă, pe agentul de poliţie D.B. Ulterior, numitul Sofronie Dănuţ Gheorghiţă l-a ameninţat cu moartea atât pe agentul de poliţie D.B., cât şi pe colegul acestuia, agent de poliţie A.M.”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

 

Mandat de arestare pentru 30 de zile

După ce au adunat probatoriu, duminică, procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele tânărului, iar în aceeaşi zi l-au înaintat în faţa judecătorilor, cu propunere de emitere a unui mandat de arestare preventivă.

Pe lângă cele două infracţiuni de ultraj pentru care a fost pus sub acuzare, suspectul va răspunde penal şi pentru infracţiunile de conducere fără permis de conducere şi refuzul de a se supune recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.  Reamintim că după modificarea legislaţiei rutiere, conducerea unui moped fără permis ori sub influenţa alcoolului atrage aceeaşi răspundere penală ca şi în cazul conducătorilor de autoturisme.

Mandatul de arestare preventivă poate fi contestat de inculpat la instanţa superioară.  Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată Dănuţ Gheorghiţă Sofronie se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii care au oprit un mopedist beat şi fără permis, atacaţi, loviţi şi ameninţaţi cu moartea.
 Vizualizări articol: 4061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Poliţiştii care au oprit un mopedist beat şi fără permis, atacaţi, loviţi şi ameninţaţi cu moartea5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei