Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2017 - Anul XXII, nr. 142 (6558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Furt de bani

Fostă angajată a Poştei, urmărită general pentru o condamnare la doi ani de închisoare pentru delapidare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia Română a dat în urmărire generală o suceveancă din comuna Vadu Moldovei, care a fost condamnată definitiv la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Mariana Berzescu a fost angajată a Poştei Române şi a lucrat la agenţia din Vadu Moldovei, pe postul de oficiantă. Femeia în vârstă de 47 de ani a provocat un gol în gestiunea Poştei, ulterior, din ancheta penală care a fost efectuată rezultând că aceasta a delapidat bani din casierie. Cu alte cuvinte, şi-a însuşit sume de bani pe care a încercat ulterior să le acopere prin diferite metode. Golul din gestiune a ieşit însă la iveală, astfel că Poşta Română a depus plângere penală. Femeia a fost destituită, acum aproximativ 6 ani, iar de atunci a urmat o anchetă anevoioasă, aşa cum sunt mai toate cele care vizează infracţiuni economice.

Mariana Berzescu a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, fiind judecată la primă instanţă de magistraţii Judecătoriei Fălticeni. Femeia a fost condamnată la o pedeapsă de doi ani de închisoare. Totodată, acesteia i s-a impus obligaţia de a achita părţii civile Compania Naţională Poşta Română S.A. Bucureşti suma de 22.268,63 lei, despăgubiri civile. Instanţa a mai decis să menţină măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea sa. Bunurile au fost puse sub sechestru printr-o ordonanţă emisă pe 15 februarie 2016. Aceste bunuri urmează a fi valorificate, pentru a se acoperi măcar parte din prejudiciu. Asta în cazul în care femeia nu va restitui prejudiciul de bună voie. Deocamdată însă, principala problemă este că femeia e de negăsit, fiind foarte posibil să fie plecată din ţară. 

Sentinţa Judecătoriei Fălticeni, emisă în luna mai a acestui an, a rămas între timp definitivă.

Mariana Berzescu nu a mai fost văzută însă de multă vreme la Vadu Moldovei, astfel că mandatul de executare a pedepsei, emis pe numele său în data de 7 iunie 2017, nu a putut fi pus în executare. Cum femeia nu a fost de găsit, poliţiştii suceveni au declanşat procedurile de dare în urmărire a acesteia. Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat ieri că Mariana Berzescu este dată în urmărire, iar poza ei a fost făcută publică, în aşteptarea de informaţii care să ducă la depistarea persoanei căutate. Persoanele care pot oferi informaţii despre aceasta sunt rugate să sesizeze Poliţia Română.

La Oficiul Judeţean de Poştă Suceava despre Mariana Berzescu nu se mai ştie nimic de aproximativ cinci-şase ani, de când aceasta a fost destituită din funcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostă angajată a Poştei, urmărită general pentru o condamnare la doi ani de închisoare pentru delapidare.
 Vizualizări articol: 6325 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostă angajată a Poştei, urmărită general pentru o condamnare la doi ani de închisoare pentru delapidare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei