Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 iun 2017 - Anul XXII, nr. 142 (6558)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Promovare

Flutur i-a prezentat ia tradiţională unui oficial UNESCO prezent la Programul Ștefanian

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a prezentat ia tradiţională din Bucovina unui oficial UNESCO prezent la finalul săptămânii trecute la manifestările organizate la Cetatea de Scaun în cadrul Programului Ștefanian. Este vorba despre secretarul general al Comisiei Naţionale UNESCO Filipine, Lila Shahani, care are rangul de director general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe filipinez. Prezentă în judeţul Suceava, Lila Shahani a vizitat toate monumentele UNESCO, iar în cursul zilei de duminică a fost prezentă în Cetatea de Scaun a Sucevei, acolo unde a avut o întâlnire cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În cadrul discuţiilor, şeful administraţiei judeţene i-a transmis oficialului filipinez că judeţul Suceava şi Bucovina sprijină introducerea în Patrimoniul Mondial UNESCO a iei tradiţionale româneşti, prin proiectul intitulat „Cămeşă cu altiţă”. Prezentă în Suceava, Lila Shahani a discutat cu mai mulţi meşteşugari care cos costume populare tradiţionale. Prezent alături de Lila Shahani, preşedintele CJ Suceava i-a explicat semnificaţia elementelor de port popular şi a simbolurilor de pe costumele tradiţionale, oferindu-i în dar o ie autentică din Bucovina. „Doamna Lila Shahani a fost extrem de încântată de discuţiile pe care le-a avut cu meşterii populari, fotografiindu-se alături de cei care erau îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Iar în discuţiile avute, i-am transmis oficialului UNESCO faptul că judeţul Suceava şi Bucovina acordă tot sprijinul pentru introducerea iei tradiţionale în patrimoniul mondial”, a spus Flutur. El a adăugat că în cadrul întâlnirii i-a transmis oficialului filipinez că administraţia judeţeană pregăteşte documentaţia necesară pentru includerea în lista UNESCO a mai multor obiective din judeţul Suceava. Gheorghe Flutur a amintit că la finalul săptămânii trecute a trimis la Institutul Naţional al Patrimoniului o scrisoare oficială prin care administraţia judeţeană îşi anunţă intenţia de a promova Mănăstirea Dragomirna în patrimoniul UNESCO. Preşedintele CJ Suceava a adăugat că un alt obiectiv pentru care se intenţionează demararea procedurilor pentru includerea în patrimoniul mondial este Parcul Naţional Călimani, împreună cu pădurea Codrii Seculari de la Slătioara. Flutur a amintit că şi Muzeul Bucovinei a finalizat recent documentaţia pentru introducerea civilizaţiei Precucuteni – Cucuteni – Tripoli în lista UNESCO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur i-a prezentat ia tradiţională unui oficial UNESCO prezent la Programul Ștefanian.
 Vizualizări articol: 2666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur i-a prezentat ia tradiţională unui oficial UNESCO prezent la Programul Ștefanian1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei