Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 iun 2017 - Anul XXII, nr. 129 (6545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filtre

Material lemnos și o autoutilitară confiscate în urma unei acțiuni a poliției

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unor acțiuni de prevenire și combatere a transportului ilegal de material lemnos și a tăierilor ilegale de arbori desfășurate zilele trecute, polițiștii au organizat mai multe filtre rutiere, în cadrul cărora au fost controlate peste 30 de transporturi de lemn. Au fost astfel identificați și transportatori care nu au respectat legislația, în cazul lor fiind luate măsuri contravenționale și de confiscare a lemnului și a vehiculelor folosite în timpul transportului.

Vineri seara, în jurul orei 21.00, o patrulă de poliție a oprit pentru control pe DJ 155A, în comuna Bogdănești autovehiculul condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din comuna Baia, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că tânărul nu are nici un document legal de proveniență a materialului lemnos, iar transportul nu figurează în aplicația informatică. Din acest motiv, autoturismul a fost condus la sediul Ocolului Silvic Râșca, unde în urma inventarierii, silvicultorii au stabilit faptul că tânărul transporta ilegal cantitatea de 2,28 metri cubi de lemn de fag, care a fost confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Râșca. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar autovehiculul aparținând tatălui tânărului a fost indisponibilizat la sediul poliției.

În aceeași seară, polițiștii Secției de Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că un tânăr a furat lemn dintr-un canton silvic, aflat în comuna Izvoarele Sucevei. În urma cercetărilor polițiștii au stabilit faptul că în aceeași zi, în timp ce patrula pe raza comunei Izvoarele Sucevei, un pădurar a observat un vehicul forestier de tip tractor forestier (TAF), care transporta material lemnos, motiv pentru care l-a oprit, solicitându-i conducătorului auto, un localnic în vârstă de 18 ani, documentele de proveniență ale lemnului. Întrucât tânărul care conducea tractorul nu a putut prezenta avizul de însoțire a materialului lemnos, pădurarul i-a solicitat să predea lemnul la un depozit din localitate. În acel moment conducătorul Taf-ului a dezlegat lemnele și le-a abandonat pe DJ 175, în fața căminului cultural din comuna Izvoarele Sucevei, după care a plecat spre casă. În urma inventarierii lemnului, a rezultat cantitatea de 1,43 metri cubi lemn de molid, care a fost lăsată în custodia pădurarului. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt de arbori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Material lemnos și o autoutilitară confiscate în urma unei acțiuni a poliției.
 Vizualizări articol: 3624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Material lemnos și o autoutilitară confiscate în urma unei acțiuni a poliției0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei